Κάλεσμα αλληλεγγύης στη συλληφθείσα του Σαββάτου στου Στρέφη, συγκέντρωση τη Δευτέρα 13/5 στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11/5 ΣΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 ΣΤΙΣ 12:00

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μάη, βρεθήκαμε ακόμα μια φορά μετά τη δίχρονη αστυνομική κατοχή του Λόφου, αντιμέτωπα με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Οι ένοπλοι δολοφόνοι έζωσαν τον Λόφο Στρέφη στο όνομα του «νόμου και της τάξης», προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως ήταν εκεί για να αποτρέψουν εκδήλωση στο θεατράκι επειδή δήθεν δεν είχε την άδεια του Δήμου. Ο επικεφαλής ρωτήθηκε εάν ο Δήμος έδωσε την εντολή και αντί να απαντήσει, τραύλιζε. Δεν απάντησε επίσης εάν απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε ελεύθερους δημόσιους χώρους στις 7 το απόγευμα και αν αυτές χρειάζονται άδεια.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση αφορούσε σε ιατρικά έξοδα τρανς ατόμου. Υπερασπιζόμαστε συλλογικά την ελευθερία μας να βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους και τη χρήση αυτών για την κάλυψη συλλογικοτήτων και ατόμων των υπέρογκων ποσών ιατρικών ή δικαστικών εξόδων. Σε αυτούς τους καιρούς του εκβιασμού της φτώχειας, δεν αφήνουμε κανένα μόνο του. Εδώ και κάποιο διάστημα, υπάρχει «προληπτική» καταστολή» τέτοιου είδους εκδηλώσεων είτε σε πανεπιστημιακούς χώρους, είτε σε πάρκα και πλατείες, με διάφορά σαθρά προσχήματα, που όμως έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια από τον Χρυσοχοΐδη: διατάραξη κοινής ησυχίας και παράνομη οικονομική δραστηριότητα! Την ίδια στιγμή που ο Δήμος οργανώνει τουριστικές παρτάρες σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές (Γκύζη, πλ. Βικτωρίας, πλ. Αμερικής, πάρκο Δρακόπουλου κ.α.) με σκοπό τον εξευγενισμό τους.

Μαζευτήκαμε λοιπόν στο μπασκετάκι του Λόφου, έξω από την κατάληψη του Εξωστρεφή, καθώς η ύπαρξή του δεν είναι άσχετη με την κρατική επιλογή για καταστολή στον Λόφο, καλέσαμε κόσμο να υπερασπιστεί τον ελεύθερο Λόφο και μείναμε πάνω από 100 άτομα για αρκετές ώρες, με πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην μπατσοκρατία και την καταστολή, απέναντι στις κατασταλτικές δυνάμεις που αυξάνονταν διαρκώς.

Αργότερα το βράδυ, επιλέξαμε να βρεθούμε με τον κόσμο της γειτονιάς σε αυθόρμητη πορεία στα Εξάρχεια, διαδηλώνοντας για ελεύθερο Λόφο και γενικότερα για την κατάσταση στα Εξάρχεια, που -για λόγους που μόνο η κυβέρνηση και ο αδίστακτος υπουργός ΠΡΟΠΟ μπορούν να εξηγήσουν- από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ζωσμένα με αμέτρητες διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες ΔΡΑΣΗ.

Η πορεία χτυπήθηκε και διαλύθηκε πολύ νωρίς από τα ΜΑΤ και τους εποχούμενους δολοφόνους, από τους ασυρμάτους των οποίων ακούγονταν εντολές για πάση θυσία συλλήψεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ατόμου και τις προσαγωγές δύο θαμώνων μαγαζιών. Η συλληφθείσα έχει φορτωθεί με τις γνωστές ευφάνταστες κατηγορίες, σε μια ακόμα κρατική προσπάθεια τρομοκράτησης των κινημάτων των Εξαρχείων και περνάει αυτόφωρο τη Δευτέρα 13/5, στις 12:00.

Την Κυριακή, τα ΜΜΕ, αναπαρήγαγαν τις ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ και του κρατικά ελεγχόμενου ΑΠΕ-ΜΠΕ που βρήκε πολύ σημαντικό το να ασχοληθεί με μια πορεία γειτονιάς, δημιουργώντας πολεμικό κλίμα και χαϊδεύοντας τα αυτιά του ακροδεξιού κοινού που προσπαθεί απεγνωσμένα να προσεταιριστεί η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας -τι άλλο;- τη δήθεν πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια.

Αλληλεγγύη στη συλληφθείσα, καλούμε σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 13/5, στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Έξω οι μπάτσοι από τον Στρέφη και τον πλανήτη!

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

Μοιραστείτε το άρθρο