Καταγγελία της ένωσης γονέων 1ης Δημοτικής Κοινότητας για την προσαγωγή γονιού που διαμαρτυρήθηκε για την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο του μετρό στα Εξάρχεια

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ: ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Η΄ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ!

«Το παιδί μου είναι εδώ πάνω. Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν θα γίνει σεισμός για το επόμενο διάστημα;»

Ως Ένωση γονέων της 1ης δημοτικής κοινότητας καταγγέλουμε την προκλητική προσαγωγή γονιού στις 13/5 μετά τη διαμαρτυρία του για την παντελή παραβίαση μέτρων ασφαλείας έξω από τον παιδικό σταθμό του παιδιού του στην οδό Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης περίφραξης του χώρου της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του μετρό. Η προσαγωγή συνέβη ενώ ο συνάδελφος μας ζητούσε να μιλήσει με τον υπεύθυνο μηχανικό του εργοταξίου, για τον οποίο ειπώθηκε ότι δεν βρισκόταν στην πλατεία κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Μόλις 1,70 μέτρα ελεύθερου χώρου με το ζόρι -αντί για 3,5 που ορίζονται με σαφήνεια από τη νομοθεσία – αφήνει η λαμαρίνα της οδού Θεμιστοκλέους για την πρόσβαση πυροσβεστικού ή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο δε δρόμος της οδού Στουρνάρη έχει περιοριστεί στο μισό, αφήνοντας χώρο μόνο για ένα αυτοκίνητο, το ένα πεζοδρόμιο έχει καταργηθεί εντελώς και μένει ένα ακόμα, στο οποίο υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και συνωστίζονται τα διερχόμενα άτομα. Όλα αυτά χωρίς να έχει βγει ακόμα επίσημα το σχέδιο διαφυγής και το σημείο συγκέντρωσης των παιδιών τόσο του παιδικού σταθμού όσο και του γειτονικού γυμνασίου σε περίπτωση σεισμού. Η δε πρόταση για συγκέντρωση των παιδιών στην οδό Τοσίτσα και στο μουσείο είναι τουλάχιστον ανεδαφική. Στον παιδικό σταθμό φοιτούν μωρά από 6μηνών έως και 4 ετών, παιδιά που δεν περπατάνε ή δεν μιλούν ακόμα. Πώς ακριβώς φαντάζονται οι αρμόδιοι τον τρόπο μεταφοράς τους σε τέτοια απόσταση, όταν μιλάμε για ένα έκτακτο και επείγον γεγονός, όπως ο σεισμός, τη στιγμή μάλιστα που και οι υπόλοιποι άνθρωποι αναγκαστικά θα ψάχνουν τρόπους και σημεία διαφυγής.

Ως Ένωση Γονέων απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία που βρίσκονται μια ανάσα από την πλατεία Εξαρχείων και διαμηνύουμε στους ιθύνοντες ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την ωμή καταπάτηση τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μετά τα κρατικά εγκλήματα στα Τέμπη και στο Μάτι, δεν θα επιτρέψουμε ούτε να θρηνήσουμε ως θύματα τα παιδιά μας ούτε και θα παραδώσουμε τη γειτονιά μας στην κυβέρνηση και τα πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα που τη μετατρέπουν σε μια αστυνομοκρατούμενη τουριστική Disneyland.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

Ένωση Γονέων 1ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Μοιραστείτε το άρθρο