ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον νέο γύρο προστίμων από την Περιφέρεια Αττικής

Λίγο πριν τη λήξη 5ετίας, η Περιφέρεια Αττικής απειλεί με εξοντωτικά πρόστιμα συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26/5/2019. Επικαλούμενη σχετικές διατάξεις καθώς και πορίσματα ελεγκτών της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, απειλεί με πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ εκατοντάδες συνδυασμούς, τους επικεφαλής τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους των εν λόγω συνδυασμών. Όλες οι φερόμενες οικονομικού χαρακτήρα “παραλείψεις” από πλευράς συνδυασμών αφορούν στον ασφυκτικό έλεγχο που έχει θεσπίσει και επιχειρεί να επιβάλει το κράτος σε όσους συμμετέχουν στις εκάστοτε εκλογές.

Ως γνωστόν, υπάρχουν δημοτικά και περιφερειακά σχήματα που συμμετέχουν στις αντίστοιχες εκλογές που στηρίζονται από οργανώσεις της αριστεράς και που δεν θέλουν να έχουν την παραμικρή δοσοληψία με το κράτος και τις τράπεζες. Εν τούτοις, προσπαθούν να τα υποχρεώσουν να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να λάβουν ΑΦΜ, να ορίσουν οικονομικούς υπεύθυνους-υπόλογους, να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων (λες και είναι επιτηδευματίες ή εταιρείες), να αναρτούν και υποβάλουν οικονομικά στοιχεία μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Μεταξύ αυτών και οι Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων-Καματερού και οι Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού που συμμετείχαν με συνδυασμούς και ψηφοδέλτια ΜΟΝΟ για τους δήμους τους στις εκλογές του 2019. Είναι απορίας άξιο, γιατί τους ζητά “εξηγήσεις-στοιχεία” η Περιφέρεια Αττικής.

Πίσω από την περιβολή της “νόμιμης υποχρέωσης απέναντι στο κράτος”, βρίσκεται η επιδίωξη του συστήματος εξουσίας και των φορέων του να ελέγξουν πλήρως την πολιτική και κοινωνική δράση των πολιτικών δυνάμεων και των διαφόρων σχημάτων τους σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Τι να δηλώσουν, άραγε, όσοι εν προκειμένω συνδυασμοί δεν παίρνουν ούτε 1 ευρώ από το κράτος, την περιφέρεια ή τον δήμο, αντίθετα υποχρεώνονται να καταβάλουν σημαντικά ανελαστικά ποσά (παράβολα) προκειμένου να συμμετέχουν στις κάθε φορά εκλογές; Και γιατί να τους ασκείται έλεγχος, την ώρα που οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται τουλάχιστον από τα μεγάλα αστικά κόμματα εισπράττουν και δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, ευρώ προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο;

Ας είναι ξεκάθαρο: η επιχείρηση επιβολής οικονομικής ασφυξίας, αποκλεισμού και φίμωσης της φωνής και της δράσης της αριστεράς, αλλά και η προσπάθεια θέσπισης ποικίλων εμποδίων στην επαφή με το λαό αποτελούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο απαγόρευσης έκφρασης, προληπτικού και κατασταλτικού περιορισμού της ελεύθερης πολιτικής δράσης. Αποτελούν ένα ακόμη μέτρο υλοποίησης της πολιτικής έντασης της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Χτυπούν ευθέως τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες του λαού μας.

Δηλώνουμε σε όλους αυτούς, κάτι που βέβαια γνωρίζει ο λαός, ότι η διακίνηση και η προβολή αριστερών πολιτικών απόψεων δεν είναι και δεν θα γίνουν επιχειρηματική δραστηριότητα ούτε τα δημοτικά σχήματα επιχειρήσεις, ώστε να ελέγχονται και να διώκονται με φορολογικούς/ οικονομικούς όρους.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία την νέα αυτή αντιδημοκρατική μεθόδευση, που έρχεται ως συνέχεια των υπέρογκων προστίμων -πάλι από την Περιφέρεια Αττικής- για δήθεν “διαφημιστική ρύπανση” από πολιτικές αφίσες και πανό στο ΚΚΕ(μ-λ) και άλλα κόμματα. Τους καλούμε να την καταδικάσουν με τη σειρά τους και να απαιτήσουν το σταμάτημά της. Είμαστε σε επαφή με δημοτικές κινήσεις και σχήματα της αριστεράς για την από κοινού αντιμετώπιση της νέας αυτής πρόκλησης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΚΚΕ (μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο