Παρέμβαση για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, εργοδοτική αυθαιρεσία και έκθεση σε κινδύνους στα γυρίσματα της ταινίας House of David

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
​Εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα-”Κλακέτα”, από κοινού με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και της Προέδρου των Ιδιωτικών Υπάλληλων Λαυρεωτικής, πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γυρίσματα της σειράς “House of David”, παραγωγής Amazon και εκτέλεσης παραγωγής “Αργοναυτών”, στην περιοχή των παλαιών λατομείων της Γαλλικής Εταιρείας.
Αιτία, στάθηκαν αλλεπάλληλες καταγγελίες τεχνικών υπό τον κίνδυνο έκθεσης των συναδέλφων σε καρκινογόνες ουσίες δεδομένου ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη με βαρέα μέταλλα.
​Άλλη μια σοβαρή καταγγελία αφορά ελλιπή μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς, με αποτέλεσμα τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό δύο συναδέλφων.
​Ταυτόχρονα δίνουν και παίρνουν οι καταγγελίες για εξαντλητικά ωράρια που φτάνουν ακόμα και τις 16 ώρες, 6ημερα, μεταμεσονύχτια γυρίσματα, συνθήκες που απο μόνες τους θέτουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας δεδομένου των μεγάλων αποστάσεων της τοποθεσίας των γυρισμάτων.
​Στην παρέμβαση των Σωματείων εκφράστηκε, η απαίτηση για άμεση τήρηση των μέτρων ασφαλείας εδώ και τώρα, η αμέριστη συμπαράσταση στα αιτήματα των συναδέλφων και ότι τέλος το Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τα σωματεία της περιοχής θα είναι στο πλευρό τους όταν και όποτε τους ζητηθεί, εάν η εργοδοσία συνεχίσει τις αυθαιρεσίες και τις επικίνδυνες τακτικές εις βάρος των εργαζομένων.
​Το Σ.Ε.Ο.Τ.-ΚΛΑΚΕΤΑ, καταγγέλλει επίσης την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας των “Αργοναυτών” με ύβρεις και απειλές απέναντι στις συναδέλφισσες του Ενδυματολογικού, που απαίτησαν ανθρώπινους όρους δουλειάς. Όλα αυτά την ώρα που δουλεύουν 12 και 14 ώρες την μέρα, την στιγμή, που η έκτη μέρα επιχειρείται να επιβληθεί στα μουλωχτά παρά τις αντιδράσεις των περισσοτέρων εργαζόμενων.
​Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν τα εξής: Μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου, ξοδεύει ιλιγγιώδη ποσά για την παραγωγή μια σειράς-προπαγάνδα για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ 15.000 παιδιά είναι θαμμένα κάτω από την γη των Παλαιστινίων. Είναι οι ίδιοι που για ένα μεροκάματο θέλουν να αγοράζουν και τις ίδιες τις ζωές μας. Στα δικά τους κεφάλια οι ανθρώπινες ζωές, απλώς πουλιούνται και αγοράζονται. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εντατικοποιούν κι άλλο την εργασία μας, ώστε η μια μέρα να χωρά δυο βάρδιες γυρισμάτων, ωστε να μειώνουν τα “κόστη” για να αυξάνουν τα κέρδη.
Αυτή είναι η βάση για τα ατυχήματα που έχουν ήδη γίνει και ο κίνδυνος γι’ άλλα που θα έρθουν.
Καλούμε του εργαζόμενους, να μην δεχτούν άλλο τα 12ωρα και τα 16ωρα ως κανονικότητα, να μην δεχτούν άλλο στο όνομα οποιασδήποτε τιμής να μας λογίζουν σαν δούλους.
Καμία θυσία για τα κέρδη τους.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Σωματείο Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα-”ΚΛΑΚΕΤΑ”
Μοιραστείτε το άρθρο