Τελευταία ενημέρωση για την υπόθεση των 9 υπό απέλαση μετά την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, 8 από τους/τις κρατούμενους/ες έχουν αφεθεί ελεύθεροι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μοναδική υπό κράτηση παραμένει η Léa Courtois Dakpa, απεργός πείνας σε αλληλεγγύη με τους/τις Παλαιστίνιους/ες. Η δικαστική απόφαση να κρατήσει στην Αμυγδαλέζα μόνο την Léa, φανερώνει την εκδικητική στάση του κράτους και των δικαστικών αρχών για την απόφασή της να σταθεί αλληλέγγυα με κάθε κόστος απέναντι στη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα και τις συνεχείς επιθέσεις και δολοφονίες αμάχων στην περιοχή της Ράφα από το κράτος του Ισραήλ. Σε απεργία πείνας βρίσκεται και η Rusul.

Κείμενο – δήλωση της Rusul:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ RUSUL – ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ LEA COURTOIS DAKPA ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ως μάρτυρες στις φρικαλεότητες που παίρνουν μέρος στη Γάζα και τα ανείπωτα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων, μας υπενθυμίζεται η επείγουσα ανάγκη να μιλήσουμε και να ριζοσπαστικοποιηθούμε κατά της αδικίας. Όλοι είναι συνένοχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, η οποία τιμωρεί όσους υπερασπίζονται την Παλαιστίνη. Η φίλη και σύντροφός μου Lea παραμένει η μόνη κρατούμενη, ένας αποδιοπομπαίος τράγος που στοχεύει όχι μόνο τη φυλή της αλλά και για την ακλόνητη δέσμευσή της να αντιστέκεται στα φασιστικά καθεστώτα. Δεν είναι έκπληξη που στόχευσαν τη μαύρη γυναίκα που τόλμησε να αντισταθεί.

Η Lea βρίσκεται σε αυτή τη δεινή κατάσταση γιατί μόνη της είχε το θάρρος να υπερασπιστεί την Παλαιστίνη, διακινδυνεύοντας τη ζωή και το σώμα της για αυτόν τον δίκαιο σκοπό. Υπήρξε ανένδοτος υποστηρικτής της παλαιστινιακής κοινότητας, ανοίγοντας πάντα την καρδιά και το σπίτι της σε όλους.

Η Angela Davis είπε κάποτε: “Δεν αποδέχομαι πλέον τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλάζω πράγματα που δεν μπορώ να δεχτώ”. Η Lea ενσαρκώνει αυτό το πνεύμα, αρνούμενη να παραμείνει σιωπηλή μπροστά στην αδικία. Τιμωρείται όχι για οποιοδήποτε έγκλημα, αλλά για το θάρρος της να αντιταχθεί στη γενοκτονία και την ακλόνητη δέσμευσή της στη δικαιοσύνη.

Ο James Baldwin διατύπωσε σοφά : «Δεν μπορεί οτιδήποτε αντιμετωπίζουμε να αλλάξει, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι να αντιμετωπιστεί». Η δίωξη της Lea είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι η σιωπή απέναντι στην καταπίεση είναι συνενοχή. Η απόφαση του ελληνικού κράτους είναι μια σαφής ένδειξη του φόβου τους για άτομα που στέκονται δυνατά και αρνούνται να φιμωθούν.

Κανείς δεν πρέπει να τιμωρείται επειδή εναντιώθηκε στη Γενοκτονία.

Θα συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι να απελευθερωθεί η σύντροφός μου. Θα συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι να αναγνωριστεί το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και η στάση μας κατά της Γενοκτονίας. Πρέπει να σταθούμε μαζί και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, για τη Lea, για την Παλαιστίνη και για όλους όσους τολμούν να πουν την αλήθεια στην εξουσία.

Ο χρόνος για σιωπή ΤΕΛΕΙΩΣΕ.Η ώρα για δράση είναι ΤΩΡΑ.


ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ LÉA COURTOIS DAKPA, ΑΠΕΡΓΟY ΠΕIΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛEΖΑΣ, ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗ ΣΥΝEΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛAΚΙΣHΣ ΤΗΣ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είμαι το μόνο άτομο από την υπόθεση των 9 διεθνών Ευρωπαίων κρατούμενων που έχει απομείνει στην Αμυγδαλέζα. Αυτή η απόφαση του ελληνικού κράτους είναι τόσο φυλετικά όσο και πολιτικά φορτισμένη. Είμαι το τελευταίο εναπομείναν άτομο αφοσιωμένο στον αγώνα, αυτό που στέκεται ακόμα σταθερό στο δρόμο της αντίστασης.
Όταν μια αυτοκρατορία αισθάνεται ότι καταρρέει, επιτίθεται ως ένα ύστατο ένστικτο επιβίωσης. Γινόμαστε μάρτυρες του γεγονότος αυτού στη Γάζα σήμερα, όπου οι σιωνιστές διαισθανόμενοι την επικείμενη ήττα τους, εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, βομβαρδίζοντας τις σκηνές τους. Όμως παρά τους οκτώ μήνες γενοκτονίας, η αντίσταση παραμένει ισχυρή, εξακολουθεί να είναι ικανή να πάρει ομήρους στρατιώτες και να εκτοξεύσει πυραύλους στο Τελ Αβίβ.
Ομοίως, η απόφαση του ελληνικού κράτους, να απελευθερώσει τους υπόλοιπους 8 εκτός από εμένα, είναι μια απόδειξη της αδυναμίας του. Ευχαριστώ γι’ αυτό, καθώς έτσι αποκαλύπτεται η αδυναμία τους να προβούν σε αντίποινα εναντίον ενός ατόμου που είναι αποφασισμένο στις πολιτικές του πεποιθήσεις και στις τακτικές αντίστασης.
Συνεχίζω την απεργία πείνας και δεν θα σπάσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!
ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!
Léa Courtois Dakpa, 27/5/2024, Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας
Μοιραστείτε το άρθρο