Νέα επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία

Σε μια νέα φάση ακόμα πιο επικίνδυνης κλιμάκωσης μπαίνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μετά και από την επίσημη «άδεια» των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γερμανίας προς την κυβέρνηση Ζελένσκι, να χρησιμοποιεί τα οπλικά συστήματα που της παρέχουν, για να πραγματοποιεί χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας. Μια απόφαση που φέρνει πιο κοντά την εφιαλτική προοπτική της χρήσης «τακτικών» πυρηνικών όπλων στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η απόφαση αυτή μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα δύο μόλις μέρες αφού ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, διέψευσε με τ’ επιτάσεως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ενδεικτικό της ρευστότητας των δραματικών εξελίξεων στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Οι εργατικές τάξεις της Ευρώπης που υφίστανται ήδη τις συνέπειες του πολέμου, θα είναι αυτές που σε μια ενδεχόμενη πυρηνική κλιμάκωση θα πληγούν με μια χωρίς προηγούμενο βαρβαρότητα. Η ανάπτυξη ενός μαχητικού, διεθνιστικού, αντιπολεμικού κινήματος για την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, παράλληλα με το κίνημα ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας, γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική.

Στην κατεύθυνση αυτή παλεύουν σταθερά οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τον πόλεμο και τη διακοπή κάθε είδους διευκόλυνσης των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων και της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο