Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο διαδηλωτή – αγωνιστή από την πορεία στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στις 13/6/2020, Πέμπτη 13/6 στις 9:00 στο δικαστικό μέγαρο Τρικάλων

ΠΟΙΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ?

Οι αντιστάσεις για τα περιβαλλοντικά επιχειρηματικά σχέδια της κυβέρνησης αποτελούν σημαντικό στίγμα για την πόλη του Βόλου καθώς τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ συνεχίζουν όπως και οι υπόγειοι (πλέον) σχεδιασμοί για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι της πόλης αλλά και οι μεθοδεύσεις γύρω από το ζήτημα των νερών, όπως φυσικά και το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής βουνοκορφών του Νοτίου και του Βορείου Πηλίου απο αιολικά βιομηχανικά πάρκα. Στον αντίποδα, τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε πολύμορφα, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής ενώ αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν απέναντι τους όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, την δικαστική εξουσία και το τοπικό παρακράτος. Από μαφιόζικους τραμπουκισμούς, στημένες δίκες και αστυνομικές επιχειρήσεις η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία, ενδεικτικό της οποίας είναι οι δεκάδες δίκες αγωνιστών και συμμετεχόντων στα τοπικά κινήματα. Επιστέγασμα της παραπάνω συνθήκης αποτελεί και το δικαστήριο συν-αγωνιστή στις 13 Ιουνίου στο κακουργιοδικείο Τρικάλων. Ακριβώς τέσσερα χρόνια μέτα την μεγαλειώδη και μαχητική διαδήλωση του λαού του Βόλου προς το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αστυνομικές και δικαστικές αρχές στήνουν στο εδώλιο και μάλιστα με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες έναν σύντροφο διαδηλωτή. Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του συντρόφου Βασίλη Μαγγου απο τα ένστολα καθάρματα, ένας συναγωνιστής σέρνεται στα δικαστήρια με την γνωστή (πλέον για τα δεδομένα της πόλης) μέθοδο της εκ των υστέρων αναγνώρισης μέσω ενός πρόχειρου κολάζ φωτογραφείων και βίντεο που επί της ουσίας δεν φαίνεται και τίποτα.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν αδύνατα χωρίς την σύμπραξη του τοπικού (και όχι μόνο) αστυνομικό-δικαστικού συστήματος με τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους εκφραστές τους. Οι μπάτσοι και η τοπική δικαστική εξουσία, έχουν δώσει άλλωστε πολλές φορές τα διαπιστευτήρια τους στην τήρηση της αδικίας που συντελείται στην πόλη. Η δημιουργία και η συντήρηση μιας βιομηχανίας παραγωγής στημένων διώξεων απέναντι σε αγωνιστές βαδίζει χέρι χέρι με τις αυθαιρεσίες και τις λαμογιές των εκάστοτε τοπικών αρχόντων (που κοστίζουν εκατομμύρια στην τσέπη των Βολιωτών), τα αποικιοκρατικά σχέδια πολυεθνικών επιχειρήσεων τύπου La Farge (που στον βωμό του κέρδους, πνίγουν στον καρκίνο μια ολόκληρη πόλη), την ισοπέδωση βουνών στον όνομα της πράσινης ανάπτυξης μέσω ανεμογεννητριών, και την ιδιωτικοποίηση των νερών. Η τοπική δικαστική αρχή αποδεικνύεται πολύ ευαίσθητη όταν έχει να κάνει με διεκδικήσεις και στιγμές αγώνα, την ίδια ώρα που κάνει τα στραβά μάτια στην αστυνομική αυθαιρεσία όπως στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίων νεαρών ρομά στο Αλίβερι προπερσι τον Φεβρουάριο, τον ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου της δημοτική αντιπολίτευσης από δημοτικό σύμβολο του Μπέου αλλά και την υπόθεση του βασανισμού του συντρόφου Βασίλη Μάγγου

Η συγκεκριμένη δίκη αποτελεί ακόμα μια εξυπηρέτηση της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, με το επιχείρημα της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, την ίδια ώρα που εντάσσει την ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο (όπως το νερό) και τα ιδιωτικοποιεί.

Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία, την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατιούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποίηση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία επιχειρούν να μονιμοποιήσουν την συνθήκη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Η δίκη του συναγωνιστή που ξεκινάει στις 13 Ιούνη στα Τρίκαλα και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Μια πολιτική που στοχεύει τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο του αγώνα και οποιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει το ισχύον σύστημα εκμετάλλευσης. Αποτελεί την κορωνίδα ενός οργανωμένου σχεδίου πολλαπλών διώξεων σε αγωνιστικά υποκείμενα της πόλης αποσκοπώντας στην περαιτέρω τρομοκράτηση του τοπικού κινήματος, τον εκφοβισμό και τον παραδειγματισμό. Με σαθρές κατηγορίες και παρασκηνιακές συνεννοήσεις, δημοτική αρχή και δικαστική εξουσία, προσπαθούν να εξουθενώσουν ψυχικά και οικονομικά όσους και όσες αμφισβητούν την απάτη της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης και αντιστέκονται στα σχέδια κράτους – κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού.

Η αλληλεγγύη, στο πρόσωπο του συναγωνιστή μας, αποτελεί μια αυτονόητη συνθήκη από την πλευρά του κινήματος και αποτελεί το σημαντικότερο ανάχωμα στην κατασταλτική επέλαση που βιώνει ο κινηματικός κόσμος της πόλης του Βόλου. Να μην αφήσουμε κανένα μόνο του όμηρο στα χέρια του κράτους, των μπάτσων και τις δικαστικής μαφίας, απαντώντας στις δικαστικές μεθοδεύσεις – διώξεις με οργάνωση και αναβάθμιση του αγώνα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΣΤΙΣ 13/6/20.

ΔΙΚΗ: 13/6/24 στα δικαστήρια Τρικάλων, ώρα 9:00

Α33- ομάδα για την προώθηση του ταξικού αγώνα


Ποιων η δικαιοσύνη το δίκαιο θα δικάσει; 4 χρόνια μετά, να μην συνηθίσουμε τον θάνατο.

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, όταν το τελευταίο ποτάμι δηλητηριαστεί, όταν το τελευταίο ψάρι πεθάνει, τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι το χρήμα δεν τρώγεται.

Από το 2015 έχει γίνει γνωστό πως η LaFarge-ΑΓΕΤ στην πόλη του Βόλου χρησιμοποιεί σαν καύσιμη ύλη τα κομποστοποιημένα σκουπίδια. Έκτοτε, έλαβαν χώρα πολλές και πολύμορφες κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία, συλλογικότητες, συλλόγους, φορείς, κλπ. με την εταιρεία και το τοπικό κράτος να παίζουν «κρυφτούλι ευθυνών». Αποκορύφωμα αυτών των κινητοποιήσεων ήταν η διαδήλωση στις 13 Ιουνίου 2020, όπου για πρώτη φορά ξεκίνησε για συμβολικούς-ουσιαστικούς λόγους από το νοσοκομείο του Βόλου με σκοπό να καταλήξει στο εργοστάσιο, όπως και έγινε. Οι δυνάμεις καταστολής υπερασπίστηκαν την αδικία από εντός αλλά και εκτός του εργοστασίου με ξύλο, δακρυγόνα, ευθείες βολές και τρομοκρατία βάζοντας τα κέρδη των πολυεθνικών με αποικιοκρατική νοοτροπία πάνω από τις ζωές και την υγεία της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Η αστυνομία σε ρόλο τοπικού μπράβου των επενδυτών συνέχισε το τρομοκρατικό της έργο τόσο με τον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου έξω από τον «ναό» της δικαιοσύνης που τον οδήγησε στον θάνατο όσο και με πολλαπλές εισβολές σε σπίτια διαδηλωτών και συλλήψεις. Όσον αφορά τις δίκες των διαδηλωτών, έως τώρα έχει πραγματοποιηθεί μια μοναδική δίκη η οποία ήταν αθωωτική, οι υπόλοιπες παραμένουν ανοιχτές καθώς έχουν αναβληθεί για τις 25 Νοεμβρίου 2024. Παράλληλα, στις 13 Ιουνίου εκδικάζεται η υπόθεση συντρόφου με κακουργηματικό χαρακτήρα στα δικαστήρια των Τρικάλων. Όλο αυτό το κυνήγι μαγισσών υφίσταται για την επιλογή του καθαρού αέρα έναντι του καρκίνου που εκπέμπουν οι καμινάδες της ΑΓΕΤ.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ολοένα και περισσότερη φτωχοποίηση και πτώση του βιοτικού επιπέδου, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τα χαμηλότερα κοινωνικά και ταξικά στρώματα. Οι παράγοντες που συντελούν σε αυτό ποικίλλουν, αλλά το κίνητρο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το «ζωή για λίγους και εκλεκτούς». Δηλαδή, η ύπαρξη κριτηρίων για το δικαίωμα στη ζωή το οποίο καθορίζεται σύμφωνα με το εισόδημα του καθενός και την δύναμη ισχύος της κάθε μιας, προωθώντας μια ατομικιστική ζωή βασισμένη στο θατσερικό ρητό «δεν υπάρχουν κοινωνίες, υπάρχουν άτομα και οικογένειες». Ανά τα χρόνια, αυτό γίνεται αισθητό όταν αρκετές δημόσιες υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται ακολουθώντας πιστά το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού και βασικές ανθρώπινες ανάγκες και δημόσια αγαθά παραγκωνίζονται και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και ένα παλαιότερο το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων.

Παράλληλα το υψηλό κόστος ζωής με την αύξηση του πληθωρισμού, σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχέδια του κράτους και ντόπιου ή ξένου κεφαλαίου, που παρουσιάζονται με την μορφή αναπτυξιακών πλάνων ανάπλασης και εξευγενισμού των περιοχών, οδηγούν στον εκτοπισμό των «αδύναμων». Θεωρούμε ότι παγκόσμια αυτή η δραστηριότητα έχει συγκεκριμένα βήματα, ξεκινώντας από την υποβάθμιση μιας περιοχής, την πτώση της αξίας της (κοινωνικής ή οικονομικής), την εξαγορά της και την μετατροπή της σε χώρο προσέλκυσης απρόσωπων καταναλωτικών σχέσεων με μοναδικό στόχο την παραγωγή κέρδους (εξώσεις- πλειστηριασμοί κατοικιών, airbnb, τουριστικοποίηση). Σε αυτές τις νέες εμπορευματοποιημένες ζώνες γεμάτες γυαλιστερά περιτυλίγματα, υποκριτικά χαμόγελα και στολές σωμάτων ασφαλείας, όταν το σχέδιο ολοκληρώνεται, γίνεσαι δεκτός μόνο ως καταναλωτής/τρια.

Επιπλέον, κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε προσπαθούν να πετύχουν τους κερδοσκοπικούς post imageσχεδιασμούς της «πράσινης μετάβασης» ή αλλιώς τα ενεργειακά παιχνίδια που καταλήγουν στην λεηλασία της φύσης και συνεπώς στην λεηλασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής (Σκουριές, Α.Γ.Ε.Τ, Άγραφα). Συγκεκριμένα, το ενεργειακό ζήτημα αποτελεί κομβικό κομμάτι στην παρούσα πολιτική-κοινωνική συγκυρία καθώς η ενέργεια συγκροτεί πλέον ένα καπιταλιστικό εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό και την κινητήριο δύναμη στις διαδικασίες της παραγωγής και της κατανάλωσης. Είναι επακόλουθο λοιπόν, να απαρτίζει βασικό πυλώνα στην διατήρηση και στην ενίσχυση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών αλλά και στην σκακιέρα των γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Καθώς, με τον όρο-καραμέλα «πράσινη μετάβαση» εννοείται η σταδιακή εγκατάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων και η πλήρης μετάβαση στη χρήση του ηλεκτρισμού σε κάθε χώρα της Ε.Ε , δηλαδή η ανεξαρτητοποίησή της από άλλες χώρες και η δημιουργία ανταγωνιστικής αγοράς. Οι συνέπειες όμως δεν είναι τόσο «πράσινες» και φιλικές προς το περιβάλλον, αφού οι φυσικοί πόροι ιδιοποιούνται, η βιοποικιλότητα ρημάζεται με την εγκατάσταση των Β.Α.Π.Ε και τον βίαιο εκτοπισμό, αλλά και νέες τακτικές για πολεμικές εκστρατείες αναδύονται. Σε τοπικό επίπεδο, η καταστροφή της γης και της ανθρώπινης ζωής επιτυγχάνεται, εκτός από την καύση σκουπιδιών, μελλοντικά με την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου LNG που προετοιμάζεται στον ήδη επιβαρυμένο Παγασητικό και με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Πήλιο. Όλα αυτά, με τις πλημμύρες συνάμα, τις πυρκαγιές και τις επιζήμιες απόρροιες που επέφερε η αδιαφορία της κρατικής-θεσμικής διαχείρισης τους καθιστούν την περιοχή του Βόλου ένα βεβαρημένο περιβάλλον ρύπων που εγκαταλείπεται στην αγχόνη των κερδοσκόπων εταιρειών.

Σε εποχές κοινωνικού κανιβαλισμού με ανελέητο ανταγωνισμό και έντονα ατομικιστικά στοιχεία, η μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στην λεηλασία της φύσης είναι η θέληση για ζωή, δηλαδή οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στην καταδυνάστευσή της. Αντίθετα, ο κρατικός μηχανισμός δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία κίνηση αντίστασης, αφού είναι πιθανό να κινδυνέψουν τα κερδοφόρα σχέδια των φυλασσόμενων του. Ασκείται, λοιπόν, ακραία καταστολή των κοινωνικών αγώνων με την ποινικοποίηση και φυλάκιση κάθε αντιστεκόμενου και εξεγερμένης αλλά και με την χρήση βίας έναντι τους, δημιουργώντας σκηνές τρομοκρατίας και εκφοβισμού για τους ίδιους αλλά και για τις επόμενες που θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τα σχέδια τους. Έτσι, οι κατασταλτικές και δικαστικές δυνάμεις δουλεύοντας σαν το μακρύ χέρι κρατιστών και αφεντικών, στην καλύτερη των περιπτώσεων σηκώνουν την λευκή σημαία σε ακραία ενδοκοινωνικά περιστατικά, ενώ στην χειρότερη παίρνουν την θέση του ισχυρού. Από την γυναικοκτονία στην Μακρυνίτσα Πηλίου, που είχε καταγγελθεί στις «αρχές» ως απειλή οικογενειακής εστίας και δεν υπήρξε ένα περιπολικό από τα εκατοντάδες που περιφέρονται, από τους Αγίους Αναργύρους που «τα περιπολικά δεν είναι ταξί», από εργατικά ατυχήματα που καρότσες Ι.Χ «μετατρέπονται» σε ασθενοφόρα για να μην δηλώνονται ως τέτοια μέχρι την υπόθεση Β.Μάγγου. Σε συνέχεια των παραπάνω, η δίκη του συντρόφου στις 13 Ιουνίου αποτελεί την προσπάθεια τιμώρησης και εξόντωσης του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την εκδικητική συμπεριφορά του κράτους προς όσους/ες αγωνίζονται.

Μια μέρα μετά την μαζική πανελλαδική πορεία, στις 14 Ιουνίου 2020, κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- LA FARGE και την ημέρα της κινητοποίησης υπεράσπισης των συλληφθέντων της πορείας, ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, άνευ λόγου και αιτίας, γεγονός που τον οδήγησε στον θάνατο έναν μήνα μετά, καθώς προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στη θέα της χολιγουντιανής μεταφοράς του διωκόμενου, ενώ ήταν άοπλος και μόνος του μπροστά σε πάνοπλους και εκπαιδευμένους άνδρες σωμάτων «ασφαλείας». Ύστερα, απήχθη εν είδει προσαγωγής και κατά την οδήγηση του στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν συνέχισαν τις βίαιες και παράνομες πρακτικές τους αφήνοντάς τον αργά το ίδιο βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία βοήθεια και με σπασμένα πλευρά. Η πράξη αυτή αναδεικνύει την πρόθεση των αστυνομικών να μην συσχετιστούν οι ίδιοι για την αισχρή κατάσταση που βρισκότανε. Η σύγχρονη τρομοκρατία δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή δίχως τον πλήρη έλεγχο της αστικής δικαιοσύνης. Από την μια πλευρά έχουμε τα υποτιθέμενα όργανα της τάξης να καταπνίγουν βίαια οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης πάνω σε αυθαιρεσίες που επιβάλλει η άρχουσα τάξη και από την άλλη την δικαστική εξουσία να εθελοτυφλεί μπροστά σε τέτοια γεγονότα, συμπλέοντας σε πλήρη αρμονία με τα συμφέροντα των από πάνω. Στις δικαστικές αίθουσες, αντί να εκδικαστεί μια υπόθεση προσπαθώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, οι δικαστικές αρχές έρχονται σε αντίθεση με την φύση τους και λειτουργούν σαν όργανο ξεπλύματος του κεφαλαίου, των φίλων του και των προστατών του. Η δικαστική εξουσία επινοεί πάντα ένα παραμύθι προσαρμοσμένο ακριβώς και στηριζόμενο μόνο σε παραθυράκια της ελληνικής νομοθεσίας, προκειμένου να μας αποδείξει πως η αστυνομία το μόνο που κάνει είναι “η δουλειά της”. Ωστόσο, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη έχει αναβληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου του 2024.

Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Η μόνη απάντηση είναι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια βάζοντάς τες πάνω από τα κέρδη τους. Η μόνη απάντηση θα δοθεί στον δρόμο και στις κοινότητες αγώνα. Οργανωνόμαστε αλληλέγγυα και αντι-ιεραρχικά στον αγώνα για τη γη και την ελευθερία.

ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13/6 9.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ 14/6, 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ

Κατάληψη Ματσάγγου


Τρεις δίκες, μια υπόθεση:
Να υποταχτεί ο αγωνιζόμενος λαός!
Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Δικαστήρια Τρικάλων, 13/6/2024, 9πμ
Τέσσερα χρόνια μετά, στις 13 Ιουνίου 2024, δικάζεται στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων ο αγωνιστής σ. Κ.Α. που συμμετείχε στη μεγαλειώδη διαδήλωση στις 13/6/2020 κατά της καύσης σκουπιδιών που ξεκίνησε από το Νοσοκομείο του Βόλου και κατέληξε στην πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ με κεντρικό σύνθημα “Να φύγει η Lafarge, να ζήσουμε εμείς!”.
Οι αστυνομικές σκευωρίες επιχειρούν να φορτώσουν στο σ. Κ.Α. . κακούργημα με ένα κρεσέντο τιμωρητικής πλειοδοσίας, προκειμένου να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη πως οι μόνες κακουργηματικές πράξεις εκείνων των ημερών, στις 13 και 14 Ιούνη του 2020 τελέστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με την πλήρη αυτουργία της ΑΓΕΤ – Lafarge και των ντόπιων κυβερνητικών παραγόντων.
Ενώ οι ανυπόστατες και χωρίς μάρτυρες κατηγορίες κατά του σ. Κ.Α. εκδικάζονται στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων, η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου κατά των αστυνομικών εκδικάζεται στο Μονομελές (!) Δικαστήριο του Βόλου με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Ο αγώνας της οικογένειας, των δικηγόρων και του μαχόμενου κινήματος έχουν οδηγήσει στην παραπομπή των αστυνομικών με την κατηγορία των βασανιστηρίων, ο δε ανακριτής τους επέβαλλε χρηματικές ποινές και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη πρόκειται να συνεχιστεί στις 20/9/2024.
Από την κινητοποίηση του Ιουνίου 2020 παραπέμπονται κι άλλοι δώδεκα αγωνιστές, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, είτε γιατί τόλμησαν να φτάσουν μέχρι την πύλη της ΑΓΕΤ, είτε γιατί διεκδίκησαν να κρεμαστεί ένα πανό στην είσοδο της. Η δίκη των 12 ξεκινά στις 25/11/2024.
Η καταστολή της κινητοποίησης του 2020 έγινε για την υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων του κεφαλαίου με σκοπό να περιορίσει το μαχόμενο δυναμικό που ενεπλάκη στον αγώνα με πολιτικά συνθήματα κατά των πολυεθνικών και του αστικού κράτους θέτοντας το ερώτημα ποιος κάνει κουμάντο για τη ζωή μας στους τόπους που ζούμε.
Τα ερωτήματα πύκνωσαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, τα εγκλήματα στη Πύλο και τα Τέμπη, τη διαρκή επιδείνωση όλων των όρων της ζωής συμπεριλαμβανομένων των πολέμων που διεξάγονται στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και τους σιωνιστές του Νετανιάχου αγκαζέ με υπερεθνικιστές και φασίστες που θέτουν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ανάφλεξης.
Η εσωτερική καταστολή των κινημάτων και ο πόλεμος είναι αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές του ταξικού πολέμου σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο υπενθυμίζοντας ότι ο κύριος εχθρός του λαού βρίσκεται μέσα τη δικιά μας χώρα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη του λαού.
• Να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές. Οι μόνοι ένοχοι είναι το αστικό κράτος, οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους (δήμαρχοι, περιφερειάρχες, η πλειοψηφία των ΜΜΕ).
• Να καταδικαστούν όλοι οι ένοχοι αστυνομικοί για το βασανισμό και θάνατο του Βασίλη Μάγγου.
Διήμερο Δράσεων στο Βόλο:
Παρασκευή 14/06 19:00, πλ Ελευθερίας: πορεία ενάντια στην καταστολή των κινημάτων για γη και ελευθερία. Θα ακολουθήσει προβολή για την Παλαιστίνη στο Θόλο
Σάββατο 15/06, 19:30, πάρκο Αγ Κωνσταντίνου: Εκδήλωση “Σύγχρονη εμπόλεμη πραγματικότητα και κοινωνικές αντιστάσεις”
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Μοιραστείτε το άρθρο