Παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης από αντιφασίστριες/στες σε συναυλία στην Μονή Λαζαριστών

Παρέμβαση πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή 21/06, στην συναυλία του Τζαμάλ στη Μονή Λαζαριστών, από αντιφασίστριες-στες υπέρ της Παλαιστίνης.

Το κείμενο της παρέμβασης:

“Κανένας ποτέ δεν επέλεξε που και πότε θα γεννηθεί. Η μόνη δυνατότητα που μας δόθηκε είναι να επιλέξουμε αν θα πολεμήσουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια ή όχι. Αν θα κοιτάξουμε τον θάνατο στα μάτια ή αν θα πλέουμε μέχρι το τέλος σε έναν ωκεανό συμβιβασμών. Γύρω μας, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ζουνε αόρατοι μεσ΄την απόλυτη εξαθλίωση: μετανάστες, ρομά, φτωχοί, άστεγες, φυλακισμένοι, τοξικοεξαρτημένες. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στους καταπιεστές, αλλά, ταυτόχρονα είναι και μια υπόσχεση διαρκείας, ότι δε θα αφήσουμε ποτέ κανέναν και καμία μόνο και μόνη της, στα χερια του κράτους.
Ξεκιναμε με την Παλαιστίνη. Βλέπουμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας, τις δολοφονίες σχεδόν 40.000 ανθρώπων και έναν λιμό που θα συνεχιστεί ακόμα κι αν λήξει η πολιορκία. Όλα αυτά, από ένα οργανωμένο κράτος με υπερσύγχρονο στρατό απέναντι σε κατά κύριο λόγο αμάχους αλλα και σε αντιστεκόμενους. Ο -για 80+ χρόνια- εποικισμός της ιστορικής Παλαιστίνης που συντελείται από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ έχει φτάσει πλεον στο ζενιθ, ενω φαίνεται πως δεν υπάρχει επιστροφή. Ολοι μας, ανεξαιρέτως, πρέπει να πάρουμε θέση απέναντι στην διαστροφική, πολεμική μηχανή των επεκτατιστών και των δυτικών τους συμμάχων. Το ίδιο θα κάνουμε, κάθε φορά που συμβαίνει μια τέτοια κτηνωδία, δίχως να μας ενδιαφέρουν φυλές, θρησκείες και έθνη. Να καταστεί σαφές λοιπον και σε όλους τους τόνους, ότι το ελληνικό κράτος όπως και αλλά κράτη της “πολιτισμενης ανθρωπιστική δυσης” συνεργάζεται οικονομικά, διπλωματικά και πολεμικά με το Ισραήλ έχοντας απεριόριστη ευθύνη. Ας μην εθελοτυφλουμε λοιπόν για το βάρος που πεφτει στις δικές μας πλατες σε μια γενοκτονία εν εξελίξει.Να βάλουμε αναχώματα στο πολεμοχαρές σκηνικό που στήνουν τα κράτη και τα αφεντικά. Να αρνηθούμε την στράτευση, την κτηνωδία και τον θάνατο για μια σημαία, ότι χρώματα κι αν έχει αυτή. Να τσακισουμε τους φασίστες και τα εθνίκια που ενώ παρουσιάζονται ως αντισυστημικοι(λες και γεννήθηκαμε προχθές), είναι διαχρονικά ο πυρήνας των ηλίθιων πάνω στους οποίους θα πατήσουν τα κράτη για να δικαιολογήσουν τους πολέμους που έρχονται.
Και τώρα λίγα πράγματα για την εδώ καθημερινότητα. Για την δική μας ζοφερη πραγματικότητα. Κρατικές δολοφονίες,η μία πίσω απ’ την άλλη,οικονομικά και πολιτικά σκανδαλα,η αξία της ανθρώπινης ζωής στον πάτο και το κόστος επιβίωσης στο θεό. Μια καθημερινή μορφή βίας μέσα από λογαριασμούς ΔΕΗ,απλήρωτα ενοίκια, μεροκάματα της πείνας, εργατικά “ατυχήματα” και τόσα άλλα.. Το κράτος λοιπον μέσω των media αδυνατεί να πουλήσει οποιαδήποτε αισιόδοξη παπάτζα για να κατευνάστει ο κοινωνικος θυμός. Για το λόγο αυτό εξαπολύει για ακόμη μια φορά τους μπάτσους του, να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Να πάρει εκδίκηση για ολόκληρες δεκαετίες γεμάτες αγώνες, συγκρούσεις, καταλήψεις, συναυλίες, γεμάτα πέταλα, ζωντανές πλατείες. Η ΕΛΑΣ στήνει κλίμα τρομοκρατίας στις γειτονιές που αράζουμε, κάνοντας χιλιάδες ελέγχους σε ανήλικους και μη σχεδόν σε καθημερινή βάση,εντείνοντας την παρουσία της στους δημόσιους χώρους, ακολουθώντας τακτική εκκαθάρισης οποιούδηποτε ανένταχτου, μετανάστη, λούμπεν, οπαδού και πολιτικού στοιχείου. Οι μπάτσοι ειναι αυτοι που θα εξυπηρετήσουν κάθε απόφαση του κράτους και μεγαλοεταιριων για καταστολη. Είναι αυτοί που για χάρη των τραπεζών θα πετάξουν ανθρώπους εξω από τα σπίτια τους αδιαφορώντας για την μοίρα τους. Είναι αυτοί που θα εξασφαλίσουν πως οι πόλεις μας δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. Θα γίνουν ένα απέραντο νεκροταφείο επενδυτών και τουριστών. Είναι αυτοί που με βία,χημικά και συλλήψεις θα διαφυλαξουν την ασφάλεια και την τάξη.
Ολα τα παραπάνω, σαφώς και έχουν το αντάλλαγμα τους, καθώς οι μπάτσοι χαίρουν ιδιαίτερης προστασίας. Δολοφονίες Ρομα,δολοφονίες μεταναστων/μετανάστριων, βιασμοι σε ΑΤ ,βασανισμοί συντρόφων, συμμετοχές σε κυκλώματα trafficking ανηλίκων και μη και τόσα άλλα. Δεν περιμένουμε καμία αστική δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει. Μόνο η αντίσταση μας ενάντια στην βαρβαρότητα μπορεί να τους βάλει φρένο. Μόνο αν χρησιμοποιήσουμε βία ενάντια στην βία της εξουσίας τους θα γίνει αντιληπτό ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που φανταζόμαστε. Μονάχα εαν ενωθούμε. Το να τσακίζεις τους μπάτσους της γειτονιάς σου δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε παράνομο. Είναι δίκαιο!
Να μην αφήσουμε λοιπόν τις ζωες μας στα χέρια τους. Μαχόμαστε ενάντια σε μπάτσους, φασίστες, φιλήσυχους πολίτες και οποιοδήποτε τσιράκι του κράτους που μας θέλει σιωπηλές και σκυμμένους. Ας γίνουμε η φασαρία που θα κρατήσει ζωντανά τα πάρκα,τις πλατείες μας. Η φασαρία που δεν θα τους αφήνει να κοιμούνται ήσυχοι, νομίζοντας πως παταξαν την τελευταία σπιθαμή αντίστασης.
Ραντεβού στους δρόμους!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΧΩΜΕΝΟΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΣΤΗ ΡΑΦΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΑΡΔΙΆ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Αντιφασίστριες/στες

Το βίντεο της παρέμβασης:

Παρέμβαση αντιφασιστριών/στών σε συναυλία, Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών (youtube.com)

Μοιραστείτε το άρθρο