Ανακοινώσεις και δράσεις αλληλεγγύης προς τα Προσφυγικά

Συλλογικότητες, ομάδες, δομές, αλληλέγγυοι/ες/α έχουν προχωρήσει σε δράσεις αλληλεγγύης προς την Κοινότητα των Προσφυγικών στην Αλεξάνδρας που δέχτηκαν την βάναυση αστυνομική καταστολή (και βασανισμούς) για ακόμη μία φορά και τις συνεχόμενες κρατικές απειλές για εκκενώσεις και επεμβάσεις. Σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά και από πολλές πόλεις του εξωτερικού καθημερινά έρχονται μηνύματα στήριξης των κατειλημμένων Προσφυγικών και πραγματοποιούνται δράσεις για την ανάδειξη του θέματος. Η Κοινότητα των Προσφυγικών καλεί σε καθημερινές περιφρουρήσεις.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Ως Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, η πολιτική απόφασή μας είναι να υπερασπιζόμαστε φυσικά και πολιτικά αυτό που η ίδια η κοινωνία δημιουργεί: τις αυτοοργανωμένες δομές, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και τα σημεία συνάντησης και αναφοράς για τους απανταχού καταπιεσμένους. Η βασική μας θέση είναι ότι τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο κι ότι θα υπερασπιζόμαστε τα συντρόφια μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας και τις ζωές μας.Οι κρατικοί και οι παρακρατικοί μηχανισμοί ξέρουν ότι δεν μπορούν σήμερα να πάρουν το έδαφος των προσφυγικών. Μπορούν να χτυπήσουν όμως τους ανθρώπους και την κοινότητα. Το διαρκές στήσιμο της προβοκατόρικης στρατηγικής της έντασης με ασφυκτικές παρακολουθήσεις, συνεχείς απαγωγές – με το μανδύα των προσαγωγών – και η διαρκής προσπάθεια τρομοκράτησης της γειτονιάς και των κατοίκων της, έχει σκοπό να στοχοποιήσει και να εγκληματικοποιήσει την αυτοοργανωμένη γειτονιά των προσφυγικών. Η πολεμική τακτική της μαύρης προπαγάνδας και διακίνησης ψευδών ειδήσεων για δήθεν επίθεσης σε αστυνομικούς εκ μέρους της κοινότητας, αποτελεί διαστροφή της αλήθειας των καθημερινών επιθέσεων που δεχόμαστε. Δεν αντιλαμβανόμαστε τους χώρους μας με όρους κατακτημένης ιδιοκτησίας ούτε ως ανεξάρτητους από το κοινωνικό σύνολο αλλά ως δομές του κινήματος. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε την υποστήριξη των προσφυγικών μέρος της συνολικότερης υπεράσπισης του κινήματος και του αγώνα, καθώς και του μέλλοντος που θέλουμε να χτίσουμε. Χρέος του κινήματος και της κοινωνίας συνολικότερα είναι να μην αφήσει τα τελευταία εδάφη που στέκονται απέναντι στη καταστολή, να πέσουν στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου.Η κοινωνική αλληλεγγύη οφείλει να στήσει ασπίδα προστασίας στην κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών που δέχεται αυτή τη στιγμή ολομέτωπη δικαστική, αστυνομική και πολιτική επίθεση. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει τα προσφυγικά και την ολοήμερη και ολονύκτια περιφρούρησή της γειτονιάς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)


Αλληλεγγύη στον 15χρονο Χ.Κ. – Κάτω τα χέρια απ’τα Προσφυγικά

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κλιμακώνεται η ένταση με την οποία το κράτος χτυπά οποιαδήποτε δομή, κοινότητα, περιοχή που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων. Βλέπουμε στέκια και καταλήψεις να εκκενώνονται, εισβολές των μπάτσων σε πανεπιστήμια και πλατείες προσπαθώντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, όσο οι όροι διαβίωσής μας δυσχεραίνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πώς η κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών, ένα υπόδειγμα αυτοοργάνωσης και κοινότητας ντόπιων – μεταναστριών χτυπιέται με όλο και μεγαλύτερο μένος. Αποτελεί άλλωστε, αγκάθι για ένα υπό διαρκή ανάπλαση αστικό κέντρο μια γειτονιά πολυεθνική, όπου ανθίζει η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. Την τελευταία εβδομάδα ειδικότερα, πραγματοποιούνται διαρκώς αστυνομικές επιχειρήσεις-επιθέσεις απέναντι στον κόσμο της γειτονιάς, αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης και επιβολής. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το βράδυ της 20/6, όταν μετά από την αντίδραση της γειτονιάς, η αστυνομία επιτέθηκε σε οικογένειες με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να κάμψει την αλληλεγγύη που εκφράστηκε προς τους προσαχθέντες. Την επόμενη μέρα και έπειτα από το βαρύτατο κατηγορητήριο που στήθηκε και τους περιοριστικούς όρους που εκδιώχνουν ανθρώπους από τα σπίτια τους , η αστυνομία προσήγαγε βίαια και ΒΑΣΑΝΙΣΕ τον 15χρονο Χ.Κ., μαθητή γυμνασίου, προσπαθώντας να του αποσπάσει ομολογία για συμμετοχή σε επίθεση κατά αστυνομικών το βράδυ της 20/6, απειλώντας τον με βιασμό και με απέλαση της οικογένειάς του (μετανάστες από τη Βενεζουέλα) , η οποία είχε ήδη στοχοποιηθεί στην προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση στις 22/11/22. Περιστατικά σαν αυτά, όσο κι αν αποτελούν το πραγματικό πρόσωπο του κράτους μας εξοργίζουν. Έρχονται για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουν τη βαρβαρότητα απέναντι σε πληθυσμούς που περισσεύουν, αλλά και όσους αντιστέκονται. Τα προσφυγικά δεν παραδίνονται και πρέπει να έχουν στο πλευρό τους κάθε καταπιεσμένο. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Ανάρες, ομάδα δράσης & αλληλεγγύης

(πανό αλληλεγγύης που τοποθετήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, την Καμάρα και σε πάρκο στην Βούλγαρη)


[Χανιά] Τα Προσφυγικά αντηχούν αξιοπρέπεια

Τα Προσφυγικά βρίσκονται υπό πολιορκία. Οι τελευταίες μεθοδεύσεις των μπάτσων απέναντι στη γειτονιά είναι έκδηλες: Το διαρκές στήσιμο της προβοκατόρικης στρατηγικής της έντασης με ασφυκτικές παρακολουθήσεις, συνεχείς απαγωγές -με τον μανδύα των προσαγωγών- και η διαρκής προσπάθεια τρομοκράτησης της γειτονιάς και των κατοίκων της, έχει σκοπό να στοχοποιήσει και να εγκληματικοποιήσει την κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών.

Απέναντι στη συνεχιζόμενη και υπόγεια πολιορκία, η κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών σηκώνει το γάντι, υπερασπίζεται τις αυτοοργανωμένες δομές της και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Από την πλευρά μας, αναρτώντας ένα πανό στις λαμαρίνες πέριξ της δημοτικής Αγοράς, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης και συνενοχής στην αξιοπρέπεια που δεν διαπραγματεύεται.

Συντρόφια δεν είστε μόνα

Μπάτσοι φασίστες δολοφόνοι κάτω τα ξερά σας

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΝΤΗΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών


Συνθήματα αλληλεγγύης , με σπρευ στην κεντρική είσοδο της πόλης (Καβάλα) από την Εγνατία οδό,

για την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών!

post image


Εδώ και τρεις μέρες έχει και πάλι ξεκινήσει από την αστυνομία (ΟΠΚΕ και ΔΕΛΤΑ) η, για μια ακόμη φορά, τελείως απρόκλητη, αλλά από μακρού σχεδιαζόμενη επίθεση στην κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών, με συλλήψεις μελών της κατάληψης στη βάση κατασκευασμένων κατηγοριών. Με ρίψεις δακρυγόνων και «κρότου λάμψης» πάνω σε παιδιά και δίπλα ακριβώς από το νοσοκομείο Αγ. Σάββας, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και για τους εκεί νοσηλευόμενους. Με το να προαναγγέλλουν την αναζήτηση ακόμα 70 «υπόπτων»(!) για να τους συλλάβουν.

Η αστυνομία, ξανά υπό τον Χρυσοχοίδη, δείχνει την αμετάκλητα βάρβαρη και εγκληματική λειτουργία και αποστολή της, που δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ζωές προκειμένου να υλοποιηθεί η «διπλή ανάπλαση» και ο λεγόμενος «εξευγενισμός» προς όφελος γνωστών κερδοσκοπικών συμφερόντων, με το μηδαμινό γι΄ αυτούς κόστος της κοινωνικής εξόντωσης των πολλών που έχουν καταφύγει εκεί και είναι υπό την προστασία της Κοινότητας. Ολων αυτών που οι διαχρονικές πολιτικές της κυρίαρχης εξουσίας (που έχει οδηγήσει στα άκρα η Νέα Δημοκρατία) τους έχουν σπρώξει να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αστεγίας, αδυναμίας πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας, αλλά και Παιδείας, ενώ άτομα με προσφυγική ιδιότητα, ακόμα κι αν πάρουν άσυλο, είναι πεταγμένα στο δρόμο.

Είναι εδώ που πλήθος ατόμων, ντόπιοι και ξένοι, που αυτοί που κυβερνούν τους έχουν οδηγήσει στην πλήρη κοινωνική και υπαρξιακή εκμηδένιση, βρίσκουν, σ΄ αυτή την Κοινότητα, την στέγη/κατοικία που δεν είχαν, το φαγητό και τα post imageρούχα που πουθενά δεν τους προσφέρονται, τη στήριξη για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, καθώς και σε νομική βοήθεια (πχ, για τους αιτούντες άσυλο και άλλα), την μέριμνα για την πρόσβαση όλων των παιδιών (ντόπιων και προσφυγόπουλων) στο σχολείο (με ταυτόχρονη την λειτουργία παιδικού στεκιού, σχεδόν καθημερινής ενισχυτικής διδασκαλίας και δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης μέσα στην κοινότητα) και, φυσικά, τη «ζεστασιά», πέρα από αυτή του σπιτιού, κυρίως της κοινωνικής πλαισίωσης, της σχέσης, της στήριξης.

Η παρέμβαση που κάνουμε ως Πρωτοβουλία ‘Ψ’ εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια για τις ανάγκες ψυχικής υγείας, αλλά και, ευρύτερα κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα, στην Κοινότητα των Προσφυγικών δεν θα είχε τα αποτελέσματα που έχει χωρίς την ενεργό συμμετοχή και φροντίδα των μελών της Κοινότητας.

Η εκ νέου περικύκλωση από την αστυνομία και η κλιμάκωση των απρόκλητων επιθέσεων από αυτά τα ασύδοτα αστυνομικά σώματα είναι, για μια ακόμη φορά, προμήνυμα «αυτού που έρχεται». Πρόκειται για ένα κοινωνικό έγκλημα η έκταση του οποίου είναι απρόβλεπτη, αρκεί να σκεφτεί κανείς τους ανθρώπους που ζουν εκεί, που, πεταγμένοι από το κυρίαρχο σύστημα ως ‘κοινωνικά απορρίμματα’, βρήκαν εκεί τη στοιχειώδη φροντίδα. Τι θα απογίνουν; Πολλών η ζωή θα είναι σε άμεσο κίνδυνο αν δεν έχουν την δέουσα φροντίδα, αυτή που μόνο στα Προσφυγικά έχουν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η αστυνομική εισβολή στην Κοινότητα των Προσφυγικών. Η υπεράσπισή της πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας.

21/6/2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Το τελευταίο διάστημα, το κράτος και η αστυνομία του έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε κοινότητες αγώνα, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους της Αθήνας.

Αποκορύφωμα ήταν οι απανωτές προκλήσεις και η επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης στη γειτονιά των Προσφυγικών αυτή την εβδομάδα [1]. Από τις επιχειρήσεις αυτές που εξαπέλύσαν ΟΠΚΕ, Δίας και κάθε μορφή αστυνομικών δυνάμεων, 3 άτομα της γειτονιάς έχουν συλληφθεί, από τα οποία οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ως τη δίκη τους, με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ο τρίτος συλληφθέντας, είναι 15 χρόνων και έχει υποστεί ξυλοδαρμό και βασανιστήρια κατά την σύλληψη και κράτηση του. Τον βούτηξαν βίαια και απειλώντας τον χυδαία ενώ πήγαινε να ψωνίσει από το περίπτερο δίπλα στη γειτονιά. Σκοπός της αστυνομίας, με αυτές τις τακτικές, είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας κυρίως στους νέους και τις οικογένειές της γειτονιάς.

Το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις με έντονη αστυνομική παρουσία και παρενοχλήσεις έχουν πληθύνει και στην είσοδο της Κατάληψης Προσφύγων και Μεταναστ(ρι)ών Νοταρά 26 [2], ενώ λίγο καιρό πριν εκκενωθηκε με αστυνομική επιχείριση – και συνεργασία με τη νέα δημαρχία Δούκα – η κατάληψη Ζιζάνια [3]. Επίσης επιχείριση εκκένωσης έγινε και στην κατάληψη Εξωστρεφή του λόφου Στρέφη με την εκεί συνέλευση να ανακαταλαμβανει το χώρο [4].Το κύμα αυτό κρατικής κατασταλής δεν άφησε απ’ έξω τους συνήθεις στόχους του ρατσιστικού και αυταρχικού συστήματος, τις μετανάστριες-ες-α. Μαζικές επιχειρήσεις “σκούπα¨ δήθεν κατά της εγκληματικότητας που όμως χτυπούν αποκλειστικά με βάση το χρώμα του δερματος, πραγματοποιηθηκαν στο κεντρο της Αθήνας και σε πολυεθνικές γειτονιές.

Πρόκειται για επιθεσεις σε χώρους ζωής και κατοικίας, σε χώρους που είναι σπίτι ή καταφύγιο για εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες, ντόπιους, φτωχές και περιθωριοποιημενα,χώρους αντίστασης και αυτορογάνωσης της καθημερινής ζωής, συλλογικής κουζίνας και ελεύθερης και δωρεάν κοινωνικοποιησης και ψυχαγωγίας.

Ως συνέλευση έχουμε όλο αυτό το διάστημα βρεθεί μαζί με τα Προσφυγικά και τις υπόλοιπες υπό επίθεση κοινότητες στον αγώνα ενάντια στην κρατική βία κατά των μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα και τις πόλεις και έχουμε συνυπάρξει στους φιλόξενους και γεμάτους αλληλεγγύη χώρους τους.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στα καλέσματα υπεράσπισης των χώρων, στα δικαστήρια των συντρόφων από τα Προσφυγικά, στις δράσεις αλληλεγγύης που θα ακολουθήσουν.

Αθώωση όλων όσων δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις και κοινότητες αγώνα.

Ελεύθεροι χώροι για όλες/όλους/όλα!

Ανοιχτή συνέλευση έναντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία


ΝΟΤΑΡΑ 26 | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών βρίσκεται υπό διαρκείς επιχειρήσεις καταστολής και τραμπουκισμούς από το κράτος.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 18/6 επιχειρήθηκε από δυνάμεις ΔΡΑΣΗ να απαγάγουν 4 συντρόφια πέριξ της κοινότητας και πλησίον της δομής φούρνου μέσα στην κοινότητα. Τα αντανακλαστικά τόσο της γειτονιάς όσο και του αλληλέγγυου κόσμου ήταν άμεσα. Ο κόσμος αντέδρασε κρατώντας τον δρόμο μέχρι να αφεθούν όλα τα μέλη της κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και αντανακλαστική πορεία υπεράσπισης των προσφυγικών.

Μετά την αποτυχημένη αυτή προσπάθεια του κράτους να σπάσει το ηθικό της κοινότητας, στις 20/6 στις 22:30 το βράδυ ομάδα ΟΠΚΕ απήγαγε δύο συντρόφια μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, που μετά μετατράπηκαν σε συλλήψεις και ένα ακόμα άτομο διερχόμενο επί της οδού Δημητσάνας. Απέναντι στην αυξανόμενη προκλητικότητα των μπάτσων που πίστεψαν πως μπορούν να καθορίσουν την πραγματικότητα επί του εδάφους της κοινότητας, ο κόσμος της γειτονιάς συγκεντρώθηκε μαζικά και αντέδρασε άμεσα. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, ο κόσμος δέχτηκε επιθέσεις με κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλος αριθμός ομάδας ΔΡΑΣΗ, όπου προσπάθησε να απαγάγει και άλλα άτομα που βρίσκονταν στον δρόμο. Για άλλη μια φορά η γειτονιά στάθηκε στο ύψος των καταστάσεων, δεν τρομοκρατήθηκε και η μάχη συνεχίστηκε, παίρνοντας μέσα από τα χέρια των μπάτσων συντρόφια που προσπαθούσαν να απαγάγουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολα αυτά εξελίχθηκαν σε μια γειτονιά, όπου εκείνη την ώρα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους, ηλικιωμένοι-ες και οικογένειες έκαναν απλά έναν βραδινό περίπατο. Ταυτόχρονα, οι μπάτσοι δε δίστασαν για ακόμα μια φορά να ρίξουν χημικά δίπλα από το αντικαρκινικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα.

Στη βάση των όλων και περισσότερων αποτυχημένων προσπαθειών να τρομοκρατήσουν τα προσφυγικά, το κράτος ετοιμάζει έναν πολυσχιδή μηχανισμό επίθεσης στην αγωνιζόμενη γειτονιά.

Στους δύο συλληφθέντες συντρόφους της 20/6 επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, 1) 3 παρόν σε ΑΤ ως την επόμενη Παρασκευή όποτε θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη δικάσιμος και 2) απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερης των 500 μέτρων της γειτονιάς των προσφυγικών. Το νομικό κυνήγι δε σταματάει εκεί. Εξαγγέλθηκε η αναζήτηση προς ταυτοποίηση ακόμα 70 “αγνώστων δραστών”, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια όλων των μηχανισμών του κράτους να στοχοποιήσει τόσο τη γειτονιά όσο και το κίνημα αλληλεγγύης που έσπευσε να πλαισιώσει ξανά την κοινότητα, αμέσως μετά το σκηνικό της 20/6.

Μια μέρα μετά στις 21/6, μπάτσοι συνέλαβαν 15χρονο μαθητή, μέλος της κοινότητας στις 18:30 το μεσημέρι, ενώ ο σύντροφος πήγαινε με το ποδήλατό του στο περίπτερο δίπλα απο τη γειτονιά για να ψωνίσει. Οι μπάτσοι τον συνέλαβαν βίαια, πετώντας τον απο το ποδήλατό του και τον έσυραν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Εκεί, όπως και καθ’όλη τη διάρκεια της σύλληψης, ο 15χρονος Χ.Κ. δέχθηκε σωματικές κακοποιήσεις, λεκτικές επιθέσεις, όπως και απειλές πως θα κακοποιηθεί σεξουαλικά. Όλα τα παραπάνω συνιστούν βασανιστήρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ελληνική αστυνομία δε δίστασε να τα εφαρμόσει -για άλλη μια φορά- σε ανήλικο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και εν γένει το ελληνικό κράτος δείχνουν πως βρίσκονται σε πλήρη πανικό.

Μετά από πολλές αποτυχημένες επιθέσεις στα προσφυγικά τα τελευταία 14 χρόνια, με τελευταία την μεγάλη επιχείρηση στις 22/11/22, τα μόνα τους μέσα για να απονομιμοποιήσουν και να αποδυναμώσουν μια κοινότητα αγώνα, είναι πλέον οι προβοκάτσιες, οι παρακολουθήσεις, οι τραμπουκισμοί και οι βασανισμοί. Αυτές είναι απαντήσεις του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου σε μια κοινότητα που οι αντιστάσεις της ωριμάζουν καθημερινά, όπου οι δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης διαρκώς ενισχύονται και όπου έμπρακτα η λύση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο λαμβάνει σάρκα και οστά.

Η κατασταλτικές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Μας εξοργίζουν και τελικά μας δυναμώνουν φέρνοντας μας πιο κοντά. Η στημένη στρατηγική έντασης που επιχειρείται αυτές τις μέρες στην Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών, μόνο καρπούς θα φέρει στον κόσμο του αγώνα και στους αναμεταξύ μας δεσμούς αλληλεγγύης.

Από πλευράς μας, ως Νοταρά 26, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στα δοκιμαζόμενα προσφυγικά και καθιστούμε ξεκάθαρο πως κάθε είδους εκφοβισμοί στις καταλήψεις μας, στις κοινότητες μας, στις γειτονιές μας, στα συντρόφια μας και στις ζωές μας δεν θα περάσουν αναπάντητοι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Συνέλευση Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26


Μοιραστείτε το άρθρο