Θάνατος εργαζόμενου στην καθαριότητα στου Παπάγου – εργαζόμενη στην καθαριότητα στο νοσοκομείο στα Ιωάννινα

Δύο περιστατικά με δημοτικούς εργαζόμενους/ες σημειώθηκαν σε Αθήνα και Ιωάννινα. Στην Αθήνα εργαζόμενος του δήμου στον τομέα της καθαριότητας καταπλακώθηκε από δέντρο και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια κοπής δέντρων σε χώρου σχολείου στου Παπάγου. Στα Ιωάννινα την Τετάρτη εργαζόμενη αντιστοίχως στον τομέα της καθαριότητας του τοπικού Δήμου, κατέρρευσε στο δρόμο εξαιτίας θερμικής καταπόνησης από τη ζέστη, όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, είχε προηγηθεί προειδοποίηση προς τη Δημοτική Αρχή καθώς υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες εργατών/ριών για δυσφορία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών εργασιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Προειδοποίηση που ουσιαστικά δεν εισακούστηκε καθώς δεν ελήφθησαν σοβαρά μέτρα προστασίας παρά μόνο αναβολή της έναρξης της βάρδιας κατά δύο ώρες για κάποιες ημέρες.

Η αδιαφορία εργοδοτών, κράτους και δημοτικών αρχών για προστασία των εργαζομένων και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας έχουν οδηγήσει στη διαρκή αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο