Η φωνή των φοιτητών στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο 10/4 – ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία ενημέρωσης πραγματοποίησαν σήμερα πρωί Σαββάτου 10/4 οι φοιτητές, σπάζοντας όχι μόνο το πλαίσιο του πανεπιστημιακού κάμπους, αλλά επιλέγοντας να απευθυνθούν στους πολίτες και στην κοινωνία και εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η φωνή των φοιτητών και των αιτημάτων τους, που δεν περιορίζονταν μόνο σε ζητήματα λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων και της εγκατάστασης βάση νόμου Κεραμέως της αστυνομίας σε αυτά, αλλά αφορούν και σε θέματα που απασχολούν όλη την κοινωνία – υγεία, lockdown, εργασία κλπ – καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, διπλά χτυπημένοι από την τελευταία κρίση, σήμερα ακούστηκε στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μία πορεία ενημέρωσης Ενάντια στην επικείμενη εισβολή των μπάτσων στα πανεπιστήμια στις 15 Απρίλη και στην καταστολή”, αλλά και “Ενάντια σε όσα μας πνίγουν και μας κλέβουν τη ζωή όπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι φοιτητές.

Το ραντεβού είχε δοθεί το πρωί στις 10:00 στο πάρκο των Εθνών στη συμβολή Αγίου Δημητρίου και Λαγκαδά και στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς τη Λαϊκή της Ξηροκρήνης, μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές της Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ το σπίτι μονάχα για δουλειά” σημείωνε το κεντρικό πανό της πορείας. Ενώ ένα από τα συνθήματα ήταν: “Στους φράχτες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, είναι η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου“.

Οι φοιτητές επισημαίνουν ότι “αντιλαμβανόμαστε πως η επίθεση είναι συνολική σε κάθε κοινωνικό πεδίο και κλάδο και για αυτό είναι αναγκαίο να συνδεθούν οι κατά τόπους αγώνες”.

Καλούν δε, τους φοιτητικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τον αγώνα αλλά και τους συμφοιτητές και συμφοιτητριές τους να οργανωθούν στη βάση και να παλέψουν ακόμη και αν δεν υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι οργανωμένοι στην πόλη τους.

 

https://new.infolibre.gr/2021/04/10/sygkentroseis-savvatoy-an-den-antistathoyme-s-oles-tis-geitonies-oi-poleis-mas-tha-ginoyn-monternes-fylakes/

Μοιραστείτε το άρθρο