Δράση – Παρέμβαση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για τη μαζική δολοφονία μεταναστ(ρι)ών ανοιχτά της Πύλου

Η συνέλευση Stop War on Migrants και αλληλέγγυοι κατευθύνθηκαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι Θεσσαλονίκης προχωρώντας στην ανάρτηση δύο γιγαντοπανό με αφορμή την άφιξη μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στην πόλη. Λίγες μέρες έχουν περάσει από το έγκλημα ελληνικού κράτους – λιμενικού – frontex – Ε.Ε. και το θάνατο εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών σε ένα προδιαγεγραμένο έγκλημα  – ναυάγιο, με την υποκρισία και τις αντιφάσεις για τα γεγονότα από αρμόδιους φορείς και κράτος να περισσεύουν και σκόπιμα να μην προστίθεται ο αριθμός των αγνοουμένων σε αυτόν των νεκρών.

Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και οι αφίξεις στα λιμάνια της χώρας αυξάνονται, ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες απώλειες ανθρωπίνων ζωών είναι δεδομένο ότι θα επιχειρηθεί να ξεχαστεί και να εξαφανιστεί από την επικαιρότητα.

Στα δύο πανό αναγράφονταν τα συνθήματα: “600+ Νεκροί. Pushbacks-Λιμενικό δολοφονούν μετανάστριες”  και “Tourists enjoy your cruise in Europe’s biggest migrant’s cemetery”  (Τουρίστες απολαύστε την κρουαζιέρα σας στο μεγαλύτερο νεκροταφείο μεταναστών της Ευρώπης).  Ταυτόχρονα καλούσαν στην προγραμματισμένη πορεία την Τρίτη 20/6 στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση των πανό, δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν την εμφάνιση τους, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση, ειδικά μπροστά στους τουρίστες που κατέβαιναν από τα κρουαζιερόπλοια.

Δύο πανό αναρτήθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία στο λιμάνι Θεσσαλονίκης καθώς έφταναν μεγάλα κρουαζιερόπλοια για στάση…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Sunday, June 18, 2023

Ανάρτηση γιγαντοπανό στο λιμάνι Θεσσαλονίκης κατά την άφιξη μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, για το ναυάγιο – δολοφονία…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Sunday, June 18, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο