Μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Επίθεση της αστυνομίας στην πορεία της Θεσσαλονίκης και μέσα στο ΑΠΘ.

Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Μαζική είναι η συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, την έκτη κατά σειρά από αρχές Ιανουαρίου, στην οποία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών-ερευνητών-διοικητικών, σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές, συνδικαλιστικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία επιτέθηκε σε μέρος της πορείας, στη στροφή Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή με χημικά, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές. Ενώ στο τέλος της πορείας που κατέληξε στο κάμπους του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις έμπαιναν από πολλά σημεία και επιτίθετο στους φοιτητ(ρι)ες.

Ενάντια στην αστυνομοκρατία πραγματοποιήθηκε πορεία το βράδυ στο κέντρο της πόλης από την Καμάρα, η οποία κατάληξε στο ΑΠΘ. Αλλά τα ΜΑΤ ξανάπνιξαν τους φοιτητ(ρι)ες στο κάμπους στα χημικά, δακρυγόνα και καπνογόνα. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολύς κόσμος συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, κατακλύζοντας το κέντρο. Φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις διαδασκόντων – ερευνητών, σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές και συλλογικότητες, με πανό και συνθήματα έστειλαν στη βουλή το δικό τους μήνυμα: ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

ΠΑΤΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΒΟΛΟΣ

 

Έκτη βδομάδα πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Πέμπτη 15/2

Μοιραστείτε το άρθρο