Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στο ΕΚΕΤΑ, Τετάρτη 10/4 στις 8:30 έξω από την κεντρική πύλη

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας από το κέντρο.

Δεν πειθόμαστε από τις αφηγήσεις της διοίκησης και των διάφορων υπευθύνων πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα projects την ώρα που στέλεχος του κέντρου ανακοινώνει, στην κοπή πίτας, μεγάλη αύξηση των εσόδων τον τελευταίο χρόνο. Δεν πειθόμαστε, καθώς όλοι/ες εμείς ξέρουμε πως καλούμαστε να βγάλουμε δουλειά για περισσότερα projects από αυτά που είμαστε δηλωμένοι/ες.

Δεν ανεχόμαστε τη δειλή στάση της διοίκησης που αποφεύγει να συναντηθεί με τους/τις απολυμένους/ες και τους/τις εκπροσώπους των σωματείων. Δεν ανεχόμαστε στα αιτήματα μας να απαντάνε με…αστυνομία, όπως έκαναν σε όλες τις κινητοποιήσεις μέχρι τώρα. Δεν ανεχόμαστε να στέλνουν τη νομική εκπρόσωπο του κέντρου να πει σε απολυμένη συναδέλφισσα πως “δεν υπάρχει απόλυση, είναι λήξη σύμβασης”.

Δεν ανεχόμαστε όποτε τους συμφέρει να είμαστε “συνεργάτες” και όποτε τους συμφέρει “υπάλληλοι”. Συνεργάτες στην έλλειψη αδειών, στις απολύσεις, στην έλλειψη δώρων, στην ατομική διαπραγμάτευση και υπάλληλοι στα ωράρια, στις παρουσίες, στην εντατικοποίηση της δουλειάς σε πολλαπλά αδήλωτα projects.

Θεωρούμε ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΕΤΑ πώς έχουμε καταφέρει με τις κινητοποιήσεις μας κάτι πολύ σημαντικό. Το σπάσιμο της βιτρίνας του “εργασιακού παραδείσου” και την ανάδειξη από την σκοπιά των εργαζομένων της εργασιακής βαρβαρότητας που ακούει στο όνομα μπλοκάκι.

Η υπεράσπιση των απολυμένων συναδέλφων/σων είναι ταυτόχρονα υπεράσπιση και όλων μας. Είναι πάλη ενάντια στο μπλοκάκι που αποτελεί την πιο ανασφαλή και ελαστική σχέση εργασίας επιτρέποντας στην εργοδοσία να παύει υπαλλήλους από τη μια μέρα στην άλλη, να μην έχει καμία υποχρέωση απέναντί τους και αυτοί/ες κανένα δικαίωμα ούτε σε αποζημίωση, ούτε στο ταμείο ανεργίας.

Δεν χωράνε λογικές “δε με αφορά” μεταξύ μας, γιατί κανείς δε μας εγγυάται πως “αυτόματα” θα ανανεωθεί η σύμβασή μας. Πόσο μάλλον την ώρα που φαίνεται πως η διοίκηση “μετράει” αν μπορεί να βγάλει τη δουλειά με λιγότερο προσωπικό (δεν μπορεί να εξηγηθούν αλλιώς όλες αυτές οι απολύσεις). Ακόμα και αν δεν είμαστε εμείς αυτοί/ες που θα δούμε την πόρτα της εξόδου, είμαστε εμείς που θα εντατικοποιηθεί η δουλειά μας και τα 2-3 projects θα γίνουν 5-6.

Ο μόνος τρόπος να απαιτήσουμε το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων είναι η ακόμα πιο μαζική κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων του κέντρου. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τους όρους για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών σε όλα τα επίπεδα έως και τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους /ες μας!

Όλοι/Όλες στην κινητοποίηση Τετάρτη 10/4 στις 8:30 έξω από την κεντρική πύλη του ΕΚΕΤΑ!

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση συναδέλφου/σσας
  • Ανανέωση σύμβασης / απορρόφηση εργαζομένων σε υπάρχοντα έργα με ίδιους όρους εργασίας
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και όλες
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλους/όλες τους/τις εργαζόμενους/ες του κέντρου ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασής τους
  • Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας
  • Αυξήσεις μισθών στο ύψος των αναγκών μας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΤΑ

Μοιραστείτε το άρθρο