Διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια, Σάββατο 20/4 στις 12:00 στην πλατεία Καλογήρων

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ;

Όχι άλλη υπομονή, κοροϊδία, ιδιώτευση

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ #ακρίβεια

Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 12:00, Πλ. Καλογήρων, Δάφνη

Image


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στην ακρίβεια
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – 12:00, Πλ. Καλογήρων (Μετρό ∆άφνης)

Ως πότε θα περιορίζουμε τις ανάγκες μας και θα προσαρμοζόμαστε στα «βασικά»; Ως πότε θα δουλεύουμε περισσότερο και θα αποδεχόμαστε την υποτίμηση της ζωής μας;

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια, η άνοδος των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες δεν έχει σταματημό. Μπροστά στα ράφια και τα ψυγεία κοντοστεκόμαστε, κάνουμε υπολογισμούς για να γλυτώσουμε ελάχιστα ευρώ, ψειρίζουμε τις τιμές κιλού, ψάχνουμε τα ταμπελάκια προσφορών. Κυριευόμαστε από παγωμάρα, άγχος και εκνευρισμό. Ο μισθός μας εξανεμίζεται το πρώτο δεκαήμερο, στην αγορά υπερκοστολογημένων τροφίμων και ειδών υγιεινής (σύντομα και φαρμάκων), αλλά και στη βενζίνη, το ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, το νοίκι. ∆ίνουμε παράλογα ποσά σε σχέση με τον μισθό μας για την κάλυψη των «καθημερινών». Οι έξοδοι, η ψυχαγωγία και τα ταξίδια μοιάζουν πολυτέλεια. Ωθούμαστε σε εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, μισά ένσημα, δουλειές με επισφάλεια και πετσοκομμένα δικαιώματα. Οι δύο δουλειές είναι μονόδρομος για να καλύψουμε τις ανάγκες
μας. Η «ακρίβεια» μας κάνει πιο ανασφαλείς και ευάλωτους/-ες στην εκμετάλλευση των αφεντικών.

Ως πότε θα δεχόμαστε μια ζωή με επιδόματα; Ως πότε θα ανεχόμαστε την κοροϊδία από τα κυβερνητικά επιτελεία και τις διαφημίσεις εταιρειών με «κοινωνικό πρόσωπο»;

Οι επιδοτήσεις του 20άρικου (marketpass/energypass κ.α.), τα «καλάθια νοικοκυριού» και η «πάταξη της αισχροκέρδειας» είναι σταγόνα στον ωκεανό, κρατικές παρεμβάσεις για το θεαθήναι. Αποτελούν την επιτομή της πολιτικής της λιτότητας, με το περιτύλιγμα του ξεδοντιασμένου κράτους πρόνοιας, που δείχνει ελεημοσύνη. Με φτηνά τεχνάσματα προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους που όχι μόνο δημιουργούν την ακρίβεια, αλλά τη διαιωνίζουν και τη φορτώνουν στις πλάτες μας. Ο πληθωρισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αναγκαίο ουρανοκατέβατο κακό, ή ένα παροδικό κύμα που σύντομα θα ξεφουσκώσει. Είναι μια ακόμα εγγενής αστάθεια του καπιταλισμού, συνυφασμένη με τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη απορρύθμισή του. Οξύνεται από πολιτικές αποφάσεις (διαχείριση πανδημίας, βεβιασμένη «πράσινη μετάβαση», ενίσχυση πολεμικών συρράξεων κ.α.) και οικονομικές στρατηγικές (ιδιωτικοποιήσεις, χρηματιστικοποίηση δημόσιων αγαθών), ενώ κορυφώνεται από τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν τα κέρδη των αφεντικών σε βάρος μας. Άλλωστε, και στα πρόσφατα πανδημικά lockdowns, φάνηκε ότι κάθε κρίση του συστήματος αποτελεί ευκαιρία για αύξηση εσόδων των καπιταλιστών, μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και θωράκιση του καθεστώτος υφαρπαγής του μισθού μας, με περισσότερες κάμερες, σεκιούριτι και αντικλεπτικά συστήματα.

Δεν πληρώνουμε άλλη μια κρίση τους. Το καθεστώς της μόνιμης ακρίβειας που μας οδηγεί στην εξαθλίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν αντιληφθούμε τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα και στραφούμε ενάντια στο κράτος που οργανώνει την ακρίβεια, και ενάντια στο κεφάλαιο που επωφελείται από αυτήν. Να ανατιμήσουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους και να μοιράσουμε τον πλούτο σε εμάς που τον παράγουμε. Να είμαστε όλοι και όλες σε θέση να καλύπτουμε επαρκώς τις ανάγκες μας για τροφή, στέγαση, ενέργεια, θέρμανση, υγεία, μόρφωση, ψυχαγωγία.

Όχι άλλη ιδιώτευση, υπομονή και αυτοπεριορισμός. Όση οικονομία και να κάνουμε, όσο και αν
προσπαθούμε να αποταμιεύουμε, περιορίζουμε τις εξόδους μας ή κόβουμε από την ψυχαγωγία και τη διασκέδασή μας, απλά γινόμαστε όλο και φτωχότεροι. Να αντιμετωπίσουμε τη διαβίωσή μας συλλογικά. Να αυτοοργανωθούμε σε συνελεύσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς μας. Να αγωνιστούμε με απεργίες και διαδηλώσεις, για συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις -με βάση τις ανάγκες μας- σε μισθούς και συντάξεις. Μερικοί από τους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την κάλυψη των αναγκών μας και να πάψουμε να εναποθέτουμε ελπίδες σε σωσίες και μεσσίες είναι τα μπλοκαρίσματα εξώσεων και πλειστηριασμών από τραπεζικά funds, οι επανασυνδέσεις ρεύματος ενάντια στις εταιρείες ενέργειας, η αλληλεγγύη σε όσους/-ες δεν έχουν, τα δίκτυα αλληλοβοήθειας και μοιράσματος.

Οι τιμές δεν θα πέσουν μόνες τους. Οι τιμές θα πέσουν μόνο με αγώνες που θα δώσουμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα. Μας φοβούνται όταν είμαστε πολλοί και δρούμε συντονισμένα. Κομμάτι της δικής μας λύσης ενάντια στην ακρίβεια είναι οι μαζικές παρεμβάσεις αυτομείωσης στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και κάθε συλλογική μορφή αντίστασης η οποία καταδεικνύει, απαιτεί και επιστρέφει κομμάτι του κλεμμένου πλούτου στα χέρια μας.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια | https://prwterganenotia.wordpress.comprwterganenotia@espiv.net

Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα νότια


Στηρίζουμε το κάλεσμα των συλλογικοτήτων ενάντια στην ακρίβεια. Οι τιμές θα πέσουν, οι μισθοί θα ανέβουν με αγώνες! Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Αναμέτρηση


Τα ενοίκια στα ύψη, το σούπερ μάρκετ απλησίαστο, το ρεύμα πανάκριβο. Τα πάντα ακριβαίνουν χωρίς σταματημό. Ως εδώ! Δεν θα μείνουμε απλοί παρατηρητές. Αντιστεκόμαστε στην διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, συλλογικά, αυτοοργανωμένα, αλληλέγγυα.

Στηρίζουμε την διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια, το Σάββατο 20/4 στις 12:00 στο μετρό της Δάφνης.

Μολόχα – Συνέλευση για Αυτοοργάνωση, Αντίσταση, Αλληλεγγύη στα Νότια


Στηρίζουμε την αυριανή διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια | Σάββατο 20/4 – 12:00 – Μετρό Δάφνης
“Για πόσο ακόμα θα προσαρμοζόμαστε σε όλο και λιγότερα;
Όχι άλλη υπομονή, κοροϊδία και ιδιώτευση
Οι τιμές θα πέσουν, οι μισθοί & οι συντάξεις θα ανέβουν μόνο με αγώνες
Απεργίες / Αρνήσεις πληρωμών / Αυτομειώσεις”
Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου
Μοιραστείτε το άρθρο