Το δικαστήριο αρνήθηκε να αποφυλακίσει τον Χομαγιούν, παρά την αναβολή της δίκης του για τον Σεπτέμβριο

Την απογοήτευση αλλά και οργή των υποστηρικτών του Χομαγιούν Σαμπετάρα προκάλεσε η άρνηση του δικαστηρίου Θεσσαλονίκης να δεχθεί το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αποφυλάκισή του μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε η νέα δικάσιμος. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε εκ νέου σήμερα, μετά τη χθεσινή αναβολή, λόγω μη εμφάνισης ενός μάρτυρα μετανάστη.
Η Καμπάνια για την απελευθέρωση του Χομαγιούν Σαμπετάρα καταγγέλλει την εγκληματικοποίηση της μετανάστευσης και δηλώνει τη συνέχιση του αγώνα τους.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της Καμπάνιας για την απελευθέρωση του Χομαγιούν Σαμπετάρα:

Ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε την αναβολή της δίκης για τον Σεπτέμβρη για να βρεθεί ο απουσιάζον μάρτυρας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χομαγιούν ζητάνε να μείνει εκτός φυλακής μέχρι τότε.
Αλλά ο δημόσιος κατήγορος δεν δέχθηκε το αίτημα.
Ο Χομαγιούν πρέπει να μείνει στη φυλακή μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Εύγλωττη η συναισθηματική φόρτιση στα λόγια τους, αλλά και η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα για την αθώωση και αποφυλάκισή του:

Τρείς βαρετοί δικαστές που παίζουν πόκερ με τις ζωές ανθρώπων, ο Χομαγιούν ξανά με τις χειροπέδες, τα παιδιά του να κλαίνε, μια αίθουσα δικαστηρίου γεμάτη με υποστηρικτές, όλοι καταρρακωμένοι, τα πρόσωπά τους γεμάτα με κλάματα, ακόμη και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απόφαση του δικαστηρίου…
Αλλά δεν θα παραδοθούμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αθώωση του Χομαγιούν και όλων των ανθρώπων που άδικα εγκληματικοποιούνται από την ΕΕ.

 

Εγκληματικές οι κρατικές πολιτικές που φυλακίζουν μετανάστ(ρι)ες – Άμεση απελευθέρωση του Homayoun Sabetara δικάζεται την Δευτέρα 22/4 στην Θεσσαλονίκη

FREE HOMAYOUN SABETARA Καμπάνια ενημέρωσης ενόψει της δίκης του στην Θεσσαλονίκη 22/4

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τον Χομαγιούν Σαμπετάρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 22/4 στις 9:00

Μοιραστείτε το άρθρο