Βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση: Gentrification και εκτοπισμός, Παρασκευή 10/5 στις 19:00 στο στέκι του Διαρκή Αγώνα στην Αθήνα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “Gentrification και εκτοπισμός. Μια μελέτη και μερικές σκέψεις για το τι συμβαίνει στις γειτονιές μας” την Παρασκευή 10/5 στις 19:00 στην Μεθώνης 48 (στον πεζόδρομο)

Την Παρασκευή 10/5 στις 19.00 στην Αθήνα, στον πεζόδρομο της Μεθώνης, έξω από τον πολιτικό χώρο του Διαρκούς Αγώνα για την ταξική απελευθέρωση, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπουσδέκη “Gentrification και εκτοπισμός. Μια μελέτη και μερικές σκέψεις για το τι συμβαίνει στις γειτονιές μας”.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχει η συγγραφέας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για όσα συμβαίνουν στις πόλεις και τις γειτονιές μας.

“Η τρέχουσα συγγραφή περιλαμβάνει μια πλήρη ανάδυση των πολιτικών και οικονομικών στρατηγικών, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αστικού χώρου ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα. Οι διαδικασίες της αστικοποίησης και της εξευγενοποίησης των χώρων της πόλης εξάλλου, αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο που, όπως αναδύεται και στο παρόν βιβλίο, ταυτίζεται με τις καπιταλιστικές πολιτικές και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. […]

Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς. Με επίκεντρο τις πολιτικές της εξευγενοποίησης, της αστικοποίησης και της ωραιοποίησης που απονεκρώνουν τις γειτονιές, μετατρέποντας, τόσο τη γειτονιά όσο και τη ζωή εντός της, σε τουριστικό “προϊόν” προς κατανάλωση, η συγγραφέας παρουσιάζει τους σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από την πόλη και την αρχιτεκτονική συνδέοντας τους με τα πεδία των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών αλλά και με τις συνθήκες της ταξικής πάλης”. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Θα ακολουθήσει bar οικονομικής ενίσχυσης

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο