Να δοθεί ένα τέλος στις επικίνδυνες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ., συγκέντρωση την Πέμπτη 23/5 στις 16:00 έξω από τη ΓΑΔΘ

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη 23/5/2024 στην Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που διενεργεί η ΓΑΔΘ για τον τραυματισμό διαδηλώτριας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας στις 28/2/2024 που έγινε στη μνήμη των 57 νεκρών από το δυστύχημα- κρατικό έγκλημα των Τεμπών.

Εκφράζουμε, τις επιφυλάξεις μας για τις Π.Δ.Ε., τις Ε.Δ.Ε. και τις λοιπές ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για αυτού του είδους τις βαρβαρότητες που έχουν διαπραχθεί από μέλη της και στο παρελθόν και ελπίζουμε η συγκεκριμένη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση που θα διεξαγάγει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αποδώσει – για αυτή την φορά τουλάχιστον – ευθύνες.

Το ΚΙΑ δηλώνει πως θα παραστεί στη Γ.Α.Δ.Θ. ως συλλογικότητα και όλες οι κινήσεις του θα είναι δημόσιες.

Η κατάθεση μας αφορά τη λεπτομερή περιγραφή του χρονικού, ιατρικά δεδομένα για τον τραυματισμό της διαδηλώτριας, οπτικοακουστικό υλικό και μαρτυρίες από τα γεγονότα (βλ. εδώ το χρονικό των γεγονότων). Όλα τα παραπάνω θα συμπεριλαμβάνονται και στη μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις αξιόποινες πράξεις που έγιναν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ στην πορεία στις 28/2/24.

Δηλώνουμε ακόμη μία φορά πως η ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί πρακτικές που είναι επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή.

Καλούμε κάθε κάτοικο και συλλογικότητα της πόλης καθώς και τα ΜΜΕ να παρευρίσκονται έξω από το κτίριο της ΓΑΔΘ, Μοναστηρίου 326, την Πέμπτη 23/5/24 στις 4μμ, την ώρα που θα γίνεται κατάθεση από μέλη του ΚΙΑ, για να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των αξιόποινων πράξεων.

Πρέπει επιτέλους να πάψει η αστυνομία να αποτελεί απειλή για την κοινωνία της πόλης!

Θεσσαλονίκη, 21/5/2024
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

https://www.kiathess.gr/gr/yliko/arthra/373-23-5-24-katathesi-kia

Μοιραστείτε το άρθρο