Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και γονέων οδήγησαν στην αποτυχία των πανεθνικών εξετάσεων «PISA»

Σε κινητοποιήσεις έξω από σχολεία προχώρησαν σωματεία, ενώσεις, κινήσεις εκπαιδευτικών καθώς και σύλλογοι γονέων ενάντια στις εξετάσεις τύπου PISA οι οποίες κατέληξαν σε αποτυχία. Τρίωση στάση εργασίας και μαζικό ΟΧΙ στις εξετάσεις που οδηγούν στην κατηγοροιοποίηση των σχολείων βάσει των επιδόσεων των μαθητών/ριών.

Ανακοίνωση από Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης:

Θέμα: Ακύρωση των εξετάσεων “PISA” και στα 4 Δημοτικά Σχολεία του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου δεν θα περάσει!

Συνάδελφοι/ισσες,

Άλλη μια μάχη ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και την ιδιωτικοποίηση-διάλυση της εκπαίδευσης, μάχη για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της δόθηκε σήμερα με τελικό νικητή το εκπαιδευτικό κίνημα. Παρά την (για πολλοστή φορά) προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια για να κρίνει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, παρά τις νέες απειλητικές εγκυκλίους του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ και το κλίμα εκφοβισμού που από διάφορες πλευρές έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σε όλη τη χώρα γύρισαν την πλάτη σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και ακύρωσαν στην πράξη και την τρίτη (από το 2022) προσπάθεια επιβολής των πανελλαδικών εξετάσεων τύπου “PISA που διεξάγονταν σήμερα στην Στ’ Δημοτικού και την Γ’ Γυμνασίου 660 σχολείων όλης τη χώρας.

Ειδικότερα στον Σύλλογό μας, όπου οι εξετάσεις αφορούσαν τις Στ’ τάξεις των 4ου, 6ου και 18ου Δημοτ. Σχολείων Σταυρούπολης και του 3ου Δ.Σ. Μενεμένης (Δενδροπόταμος) ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, καθώς :

  • Παρουσιάστηκαν μόνο δύο (2) από τους/τις 137 συνολικά μαθητ(ρι)ες της Στ΄τάξης των συγκεκριμένων σχολείων, δηλ. το 1,45% των παιδιών (τα οποία βέβαια δεν “διαγωνίστηκαν” καθώς απεργούσαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους)
  • Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών και των 4 σχολείων συμμετείχαν στην Στάση Εργασίας του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. και της ΑΔΕΔΥ

Το Δ.Σ. του Ζ’ Σ.Ε.Π.Ε. χαιρετίζει τους γονείς των μαθητ(ρι)ών των σχολείων μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για αποχή των παιδιών τους από τις εξετάσεις οι οποίες στοχεύουν στην κατηγοριοποίηση και οδηγούν στην υποχρηματοδότηση των σχολείων μας και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε ακόμη όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και με κάθε τρόπο στήριξαν την προσπάθεια ενημέρωσης των γονέων και της κοινωνίας καθώς και στη σημερινή στάση εργασίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και την εκπαιδευτική ιεραρχία ότι η πολιτική αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης-ιδιωτικοποίησης, με βασικούς της πυλώνες την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις εξετάσεις τύπου PISA, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στο σχολείο-εξεταστικό κάτεργο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, για το σχολείο της χαράς και της δημιουργίας, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας!

Όλες οι ανακοινώσεις, τα δελτία Τύπου:

Να ακυρώσουμε στις 22 Μαΐου τις πανεθνικές εξετάσεις τύπου «PISA» του ΟΟΣΑ και της Κυβέρνησης!

Μοιραστείτε το άρθρο