11ο Αντιφασιστικό Τουρνουά στις Δυτικές Συνοικίες, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουνίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6 ΣΤΙΣ 20:30 ΘΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ “BRAZIL” ΚΑΙ ΜΠΑΡ, σχολή Κινηματογράφου (Ικονίου 1, Σταυρούπολη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/6 11ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ στις ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ, στο πάρκο Γωγούση (Σταυρούπολη)

16:00-17:00 εγγραφές
17:00 τουρνουά μπάσκετ 3*3
18:30 παιδική δράση: πιάνουμε τα πινέλα, φτιάχνουμε το δικό μας πανό για το πάρκο
19:00 ανοιχτή προπόνηση από τον Α.Σ. Απάλευτο
21:00
LIVE με convex model, ρεύμα 102, ciem

Στον χώρο θα υπάρχει μπαρ, χορτοφαγική συλλογική κουζίνα με τη συμμετοχή της Συν-τροφικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, έκθεση φωτογραφίας, μπλουζάκια, έντυπο υλικό, bazaar και diy παιδική μπασκέτα!

Στη μνήμη φίλου και συντρόφου

*λεωφορεία: 34 (στάση καπνομάγαζο), 32(Α) (στάση συνεργείο)

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ

ΤΑΠΕΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΖΩΗ ΜΑΓΙΚΗ

Τι είναι:

Για 11η συνεχή χρονιά οργανώνουμε το αντιφασιστικό τουρνουά στις δυτικές συνοικίες. Σκοπός μας είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι στις γειτονιές μας δεν υπάρχει χώρος για κανενός είδους φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές. Αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για να βρεθούμε με ελεύθερους όρους, να παίξουμε, να αράξουμε, να ακούσουμε μουσική και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα που μας βαραίνει. Τουρνουά μπάσκετ 3*3, μουσικές, συλλογική κουζίνα, παιχνίδια, προβολές, εργαστήρια, εκδηλώσεις, έκθεση έντυπου υλικού και άλλα δρώμενα για όλες τις ηλικίες, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που πλαισιώνουν τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες/οι/α είμαστε:

Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, τον Αστέρα Κουκλουτζά και από αντιφασίστ(ρι)ες/α.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών παράγει λόγο και δράσεις για τοπικά ζητήματα που αφορούν τις συνοικίες αυτές και όχι μόνο. Είμαστε αντιφασίστριες/στες/α, αντισεξίστριες/στές/α και συμμετέχουμε σε αδιαμεσολάβητους αγώνες μακριά από δήμο, κόμματα και αυθεντίες. Μοναδικό όργανο απόφασης είναι η τακτική μας συνέλευση, στην οποία λειτουργούμε αντιιεραρχικά, οριζόντια και επιδιώκουμε την ομοφωνία μέσω της συνδιαμόρφωσης.

Ο Α.Σ. Κουκλουτζά ιδρύθηκε το 2013 στο Εύοσμο με σκοπό να εφαρμόσει τις αρχές της αυτοοργάνωσης της ισότητας και της αλληλεγγύης, στηρίζοντας κάθε αντιφασιστική δράση στην πόλη με όχημα τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την καλαθοσφαίριση. Ενάντια στα κλασικά μοντέλα διοίκησης (παράγοντες-χορηγοί-εμπορευματοποίηση) και με όργανο αποφάσεων την συνέλευσή μας καταφέραμε να κρεμαστεί η σημαία του αντιφα σχεδόν σ’ όλα τα γήπεδα του νομού.

Τι θέλουμε:

Για εμάς, τα πάρκα και οι πλατείες δεν είναι κενά σημεία στο χάρτη της πόλης αλλά σημεία συνάντησης, παιχνιδιού, συζητήσεων και χαλάρωσης, μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης. Κόντρα την υποβάθμιση των ζωών μας μέσα σε ολοένα και λιγότερο βιώσιμες πόλεις, στην αδιαφορία από δημοτικούς και κρατικούς θεσμούς για τις συνθήκες διαβίωσης -ενώ παράλληλα γίνεται ανάθεση δημόσιων χώρων σε ιδιωτική εκμετάλλευση (βλ. πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά) – , στην ανύπαρκτη μέριμνα για νέους χώρους πρασίνου, στην κακομεταχείριση των ήδη υπάρχοντων, στην επίθεση του εξευγενισμού (gentrification), του Airbnb και της τουριστικοποίησης, εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον ζωτικό μας χώρο στο δημόσιο πεδίο, στα πάρκα και στις πλατείες των γειτονιών μας. Εκεί μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για τα κοινά μας προβλήματα και στη συνέχεια να παλέψουμε για αυτά συλλογικά.

Γιατί παλεύουμε;

Είμαστε ενάντια σε ένα σύστημα που θέλει τους/τις μετανάστ(ρι)ες να βρίσκονται στοιβαγμένοι/ες σε κέντρα κράτησης μακριά από τον αστικό ιστό και να γίνονται θύματα δολοφονικών καταδιώξεων και βίαιων επαναπροωθήσεων. Αντιδρούμε απέναντι στην επίθεση στις πολιτικές και κοινωνικές μας ελευθερίες, σε κεκτημένα κοινωνικών αγώνων και στην εμπέδωση του φόβου και της καταστολής που φτάνει μέχρι και σε εν ψυχρώ κρατικές δολοφονίες. Παλεύουμε μαζί με τη φοιτητική κοινότητα ενάντια στην ιδιωτική εκπαίδευση, μαζί με την κοινωνία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής της ζωής μας.

Είμαστε οργισμένες/οι/α για τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά έμφυλης βίας, τις τρανσοφοβικές και ομοφοβικές επιθέσεις και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ακόμα και ανήλικων παιδιών που έχει γίνει εικόνα της καθημερινότητας, με θύτες (παρα)βιαστές της διπλανής πόρτας αλλά και υψηλά πολιτικά στελέχη και “επιφανείς” ανθρώπους τους συστήματος και της διαπλοκής του.

Δεν θα πληρώσουμε με κανένα τίμημα τις συνέπειες των ανταγωνισμών των ισχυρών αυτού του κόσμου, που οδηγούν σε πολέμους και περαιτέρω εξαθλίωση των αδύναμων. Ενώ μια μικρή μερίδα ελίτ συνεχίζει να πλουτίζει, οι/τα υπόλοιποι/ες/α βιώνουμε ένα νέο κύμα ακρίβειας, ακόμα πιο σκληρό και καταστροφικό. Η αυξανόμενη φτωχοποίηση γίνεται πιο αισθητή στις γειτονιές μας, των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, της εγκατάλειψης, της προσφυγιάς. Τα κέρδη τους στοιχίζουν ζωές. Ζωές που χάνονται καθημερινά λόγω της έλλειψης των απαραίτητων για τη διαβίωση, σε πολεμικές συρράξεις για τα συμφέροντα της εξουσίας. Κέρδη που μπαίνουν πάνω από τους ανθρώπους και οδηγούν σε σχεδόν καθημερινά «εργατικά ατυχήματα» αλλά και σε «ατυχήματα» – δολοφονίες, όπως αυτή των Τεμπών.

Παράλληλα βιώνουμε την προσπάθεια των φασιστών να σηκώσουν κεφάλι. Ξέρουμε ότι ο φασισμός είναι μέρος αυτού του συστήματος που πολεμάμε. Οι διάφορες φασιστικές ομάδες, χρησιμοποιώντας ρατσιστική ρητορική, προσπαθούν να στρέψουν την οργή για την καταπίεση και την ανέχεια που βιώνουμε καθημερινά απέναντι σε κάθετί το διαφορετικό, σε περιθωριοποιημένες ή αποκλεισμένες ομάδες, παρουσιάζοντας το διαχρονικά πολυπολιτισμικό χαρακτήρα των γειτονιών μας ως απειλή. Ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας που προσπαθούν να προβάλουν είναι στην ουσία του βαθιά προς όφελος του κεφαλαίου.

Στους δρόμους, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, η αλληλεγγύη μας να νικήσει το ρατσιστικό οχετό. Στις δυτικές συνοικίες χωράμε όλες/οι/α ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσδιορισμό, χρώμα!

ΟΥΤΕ ΔΥΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

Α.Σ. Αστέρας Κουκλουτζά

Αντιφασίστ(ρι)ες/ά

Μοιραστείτε το άρθρο