Πορεία για τη δολοφονική επίθεση της ΕΛΑΣ στην 17χρονη, Δευτέρα 30/10 στις 19:00 στην Καμάρα

Το βράδυ της 28/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, εν όψει της 1ης Νοέμβρη. Την 1η Νοέμβρη οι φασίστες καλούν πανευρωπαϊκή συγκέντρωση για τις εκτελέσεις των 2 μελών τις ΧΑ ενώ υπάρχει πλήθος καλεσμάτων ακύρωσης της φασιστομαζωξης από φορείς, συλλογικοτήτες και οργανώσεις. Η ΕΛΑΣ απαγόρευσε και τις δύο συγκεντρώσεις, ουσιαστικά κλείνοντας για ακόμα μια φορά το μάτι στους φασίστες κάτι που αποδειχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Πιο συγκεκριμένα όταν ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών έκανε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου βρέθηκε αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΟΠΚΕ που προσπάθησαν με μένος να διαλύσουν το σώμα της περιπολίας, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό 17χρονης συντρόφισσας! Η ίδια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμάτωμα στο κεφάλι, η κατάσταση της βελτιώθηκε αλλά δεν έχει αποφύγει ακόμα τον κίνδυνο της χειρουργικής επέμβασης. Σαν να μην έφταναν αυτά, η συντρόφισσα συνελήφθη, το νοσοκομείο αποτέλεσε για ώρες φρούριο της ΕΛΑΣ και το κινητό της κατασχέθηκε από τα ένστολα καθάρματα. Λίγες ώρες αργότερα σε αντανακλαστική πορεία στην Πάτρα μπάτσος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές. Η σημερινή μέρα πλημμύρισε από στημένα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ με τα γνωστά αφηγήματα “τι γυρευε στο Νέο Ηράκλειο” να διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ οι μπατσοι αναφέρουν πως βρήκαν στο έδαφος την 17χρονη, παρόλο που την κατηγορούν πως πραγματοποίησε επίθεση εναντίον τους.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, όσο η καταπίεση αυξάνεται άλλο τόσο θα οξύνεται και η καταστολή. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως η ανθρώπινη ζωή χάνει όλο και περισσότερο την αξία της, να οργανωθούμε, να εξεγερθούμε απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και το μακρύ τους χέρι, τους φασίστες.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτή συνέλευση για τη δολοφονική επίθεση στην 17χρονη στο Ν.Ηράκλειο


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ 16χρονη ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10 ΣΤΙΣ 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΙ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Το βράδυ στις 28/10,κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στο Ν. Ηράκλειο, που οργανώθηκε ως μία ακόμα απάντηση εν όψει του φασιστικού καλέσματος της 1ης Νοέμβρης στην περιοχή, για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την εκτέλεση των δύο μελών των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Φουντούλη και Καπελώνη, έπειτα από συμπλοκή με ομάδα της ΟΠΚΕ και την χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, μία 16χρονη συντρόφισσα βρέθηκε σοβαρά χτυπημένη, με αιμάτωμα στο κεφάλι και τραύματα που την οδήγησαν στην ΜΕΘ του “Γεννηματά”, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών της ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

Ο τραυματισμός της συντρόφισσας υπήρξε αποτέλεσμα της επίθεσης της αστυνομίας στην οργανωμένη περιφρούρηση της συναυλίας που βρίσκονταν εκεί για να προστατεύσει τον χώρο και να προασπίσει την ασφάλεια του κόσμου. Την ίδια ώρα που οι μπάτσοι βρισκόντουσαν εκεί για να προστατεύσουν κάθε θρασύδειλο κάθαρμα που θα προσπαθούσε να ξεμυτίσει στην περιοχή, ούτως ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπο με τον κόσμο του αγώνα και να μην τσακιστεί.

Στις αντανακλαστικές συγκεντρώσεις που καλέστηκαν σε Αθήνα και Πάτρα και στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, το κράτος έδειξε για μία ακόμα φορά την ουσία της ύπαρξής του με επιθέσεις και ξυλοδαρμούς ακόμα και σε περαστικούς στα Εξάρχεια και με πυροβολισμούς στον αέρα από μπάτσους στην συγκέντρωση της Πάτρας.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΛΑΣ δηλώνει πως η συντρόφισσα ήταν τραυματισμένη από πρίν(!) και πως οι άνδρες της αστυνομίας δεχθήκαν απρόκλητη επίθεση,ενώ παράλληλα το θύμα της ωμής αστυνομικής βίας απειλείται με δίωξη και με αντιμετώπιση κατηγοριών.

10 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που έδρασαν σε αγαστή συνεργασία και με την απόλυτη ανοχή της ελληνικής αστυνομίας, το κράτος έρχεται να κάνει την βρώμικη δουλειά του αυτή τη φορά, σε μιά ακόμα δολοφονική επίθεση σε συντρόφους/ισσες, αφού τα τσιράκια τους δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στο δρόμο και αντιπαρατεθούν με τον κόσμο του αγώνα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗ 16ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Τοπικος συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο 28/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο με αφορμή την πανευρωπαϊκή κάθοδο και μάζωξη νεοναζί απ’ όλη την Ευρώπη που έχει καλεστεί για την Τετάρτη 01/11.
Παρά τον ασφυκτικό κλοιό της Ελληνικής Αστυνομίας, φασίστες έκαναν την εμφάνιση τους λίγο πριν την συναυλία. Επειδή, όμως, όπου δεν φτάνουν οι φασίστες, φτάνουν τα ΜΑΤ και τα ΟΠΚΕ, το μόνο που φρόντισαν να κάνουν ήταν να επιτεθούν με την γνωστή μανία τους σε αντιφασιστ(ρι)ες. Αποτέλεσμα μία 16χρονη συντρόφισσα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, από τα χτυπήματα και τα περιστατικά που κατά τύχη δεν έχουμε μέχρι τώρα μέχρι και νεκρό/ή, στη συνέχεια “να βρεθεί από την αστυνομία” και να μεταφερθεί υπό καθεστώς κράτησης σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η συνέχεια γνωστή. Ένας οχετός ξεπλύματος κάθε πράξης της Ελληνικής Αστυνομίας στα Μ.Μ.Ε., μιλώντας για απλά επεισόδια με την αστυνομία, όπου η αστυνομία βρήκε στον δρόμο την 16χρομη τραυματισμένη. Μας χτυπάνε, έχουν την πλήρη εξουσία πάνω στα σώματα και στις ψυχές μας δηλαδή, και μετά παίζουν και με τη νοημοσύνη μας.

Ευτυχώς, η υγεία της 16χρονης συντρόφισσας καλυτέρεψε. Όμως, η αστυνομία δεν σταμάτησε εκεί, αφού κατέσχεσε προσωπικά αντικείμενα της, ενώ είχε τοποθετήσει άντρα της Ασφάλειας από πάνω της να την φρουρεί στο χειρουργείο(!!), παρότι του είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από τους ίδιους τους γιατρούς.

Απ’ την άλλη, ίσως, όμως, θα έπρεπε να λέμε κι ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία γι’ αυτή την γενναία τους πράξη ηρωισμού. Βρήκαν μία 16χρονη χτυπημένη στον δρόμο κι αυτοί αντί να την χτυπήσουν ακόμα παραπάνω ή να την πάνε κατευθείαν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να την παρατήσουν, την πήγαν στο Νοσοκομείο. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη την πτώση φοιτητή από την ταράτσα της κατάληψης Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο από ΜΑΤ και την κάλυψη του συμβάντος σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού του δόθηκε.. εξιτήριο τις πρώτες κιόλας ώρες καταλήγοντας σε κελί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η επίθεση απ’ το Κράτους και τα τσιράκια των φασιστών συνεχίζεται. Μόλις την επόμενη ημέρα κι ακόμα και τώρα, στήνεται μια άνευ προηγουμένου σκευωρία σε βάρος συντρόφων από τον Ρουβίκωνα που βρισκόντουσαν στην περιφρούρηση της συναυλίας. Τους κατηγορούν για σωματική βλάβη στους.. φασίστες, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ το υλικό από κάμερες κλπ τους δείχνει ότι βρισκόντουσαν όλη αυτή την ώρα στην αντιφασιστική συναυλία, με τα μηχανάκια τους, μάλιστα, να κατάσχονται από τις κρατικές αρχές. Σε συνέχεια της σκευωρίας έχουν βγει οι ίδιες κατηγορίες για άλλα 7 μέλη του Ρουβίκωνα.

Η αστυνομική βία και οι πρακτικές αυτές καταδεικνύουν όλο και περισσότερο τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Δίπλα στους νεοναζί, στήνοντας άλλη μια σκευωρία σε αγαστή συνεργασία μαζί τους και με τα ΜΜΕ, που τρέχουν να καλύψουν οτιδήποτε κάνει η ΕΛ.ΑΣ. Και όταν λέμε οτιδήποτε εννοούμε οποιαδήποτε μαφιόζικη πρακτική και κύκλωμα είναι μπλεγμένη. Από κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων-σωμάτων και ναρκωτικών, δολοφονίες μέχρι βασανισμούς και βιασμούς σε τμήματα, πέρα από τους ξυλοδαρμούς εκτός τμημάτων, έτσι επειδή δεν τους άρεσε η φάτσα σου ή είχες διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Να σταθούμε εμπόδιο στην αστυνομική βία. Η κοινωνία που εθίζεται καθημερινά στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, χρειάζεται να κατανοήσει ότι το επόμενο θύμα θα είναι η ίδια. Κι αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό, για να σταματήσει, τότε θα αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τόσος θάνατος και πόνος δίπλα μας και γιατί μας χτυπάνε και δεν μιλάει κανείς/καμία.

Κι αυτή την απάντηση πρέπει να πάρουν -αστυνομία και φασίστες- και την Τετάρτη 01/11 στην φασιστομάζωξη που θα επιχειρήσουν να κάνουν στο Νέο Ηράκλειο.

Στηρίζουμε την σημερινή αντικατασταλτική πορεία: Δευτέρα 30/10, 19:00, Καμάρα

– ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
– ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
– ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ
– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Το βράδυ της 28/10 αντιφασιστική περιπολία στη γειτονιά του Ν. Ηρακλείου, και ενώ πραγματοποιούνταν αντιφασιστική συναυλία εν όψει του πανευρωπαϊκού φασιστικού καλέσματος της 1ης Νοέμβρη, έρχεται αντιμέτωπη με δυνάμεις των ΟΠΚΕ που επιτίθονται πρώτες. Κατόπιν αλλεπάλληλων συμπλοκών τα ένστολα καθάρματα τρέπονται σε φυγή, όχι πριν προλάβουν να τραυματίσουν σοβαρά στο κεφάλι μια 16χρονη συντρόφισσα, η οποία ακόμα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι μπάτσοι, αφού συνέλαβαν τη συντρόφισσα που χαροπάλευε, άρχισαν να διαδίδουν το κατάπτυστο αφήγημα πως ο τραυματισμός της οφείλεται σε πέτρα που εκτοξεύτηκε από την πλευρά των συντροφιών και όχι -όπως έχουν διαπιστώσει και οι γιατροί- από τα δολοφονικά τους χτυπήματα με γκλοπ στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Η συγκεκριμένη απροκάλυπτη επίθεση δεν έρχεται εξαπίνης. Σε μια παγκόσμια συγκυρία που ζέχνει πόλεμο και αίμα, οι φασίστες προσπαθούν να ανασυνταχτούν οργανωτικά και να αποκτήσουν ξανά λόγους και τρόπους εμφάνισης στα κοινωνικά πεδία. Το ελληνικό κράτος εξάλλου δεν είναι καθόλου αμέτοχο σε όσα συμβαίνουν ανά την υφήλιο και πάντα θα χρειάζεται τους φασίστες-όπως και κάθε κράτος- ως τους καλύτερούς του φίλους είτε στρέφοντάς τους προς τον εσωτερικό εχθρό και το απείθαρχο πολυεθνικό προλεταριάτο (δολοφονίες Λουκμάν-Φύσσα), είτε στους πολέμους στο εξωτερικό του. Για την ώρα η Δημοκρατία φαίνεται από μόνη της να έχει την ηγεμονία όσο αφορά και τα δύο μέτωπα, δολοφονώντας εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα, στις θάλασσες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,τις αμέτρητες εργατικές δολοφονίες, την λεηλασία και την καταστροφή της φύσης, επιτιθέμενη ολομέτωπα με το κράτος και το κεφάλαιο της τόσο στις ζωές τόσο των ντόπιων όσο και των μεταναστών. Ο κοινωνικός πόλεμος που διεξάγει -μαζί με τον πόλεμο κατά των μεταναστών- δημιουργεί ανησυχητικές νέες εθνικές συναινέσεις (όπως το ρατσιστικό αφήγημα για τις πυρκαγιές) και λόγους εθνικής συσπείρωσης γύρω από ένα ολοένα περισσότερο στρατιωτικοποιημένο και θωρακισμένο κράτος. Η κοινωνική μετατόπιση προς ένα όλο και περισσότερο εθνοπατριωτικό υποκείμενο θολώνει ολοένα και περισσότερο τις γραμμές μεταξύ του πιο μισάνθρωπου φασίστα και του πολίτη που αποζητά την κανονικότητα. Ο διάχυτος εκφασισμός, είτε αν το κράτος τον αβαντάρει σε πολιτικά οργανωμένη μορφή όπως έκανε με τη ΧΑ είτε όχι, θα μας βρεί στην πρώτη γραμμή απέναντί του, τσακίζοντας οποιαδήποτέ του έκφανση και μαζί με αυτόν το κράτος που του είναι τόσο απαραίτητο, μακριά από αντιφασιστικές νίκες σε δικαστηριακά έδρανα, αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανώμένα, μαχητικά.

Να στήσουμε πολυεθνικές κοινότητες αγώνα ενάντια σε κράτος-κεφάλαιο-πατριαρχία-φασισμό και όσους τα υπερασπίζονται

Να προδώσουμε έθνη και πατρίδες που θα μας στείλουν να πολεμήσουμε

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Ανάρες Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης

Μοιραστείτε το άρθρο