Διαμαρτυρία για να σταματήσουν οι διώξεις μελών του ΔΣ και της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, Δευτέρα 18/12 στις 14:00 στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ Ν ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ  ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 

ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ 

Κάτω τα χέρια από  μέλη  της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της , που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις  του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη

Άφαντοι ήταν την Παρασκευή 15/12, κατά την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις μελών του ΔΣ και της Ε ΕΛΜΕ, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, η αναπληρώτρια του διευθύντρια, ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ακόμη και η Διοικητική προϊσταμένη που ορίζονταν να μας συναντήσουν σε άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, όταν απουσίαζε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο, αλλά ενδεικτικό της ένοχης στάσης τους για τις πειθαρχικές διώξεις μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της .

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές  δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της, που  διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ! 

Επιδιώκουν να επιβάλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ!, της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος. Πρόκειται για ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ( 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης) που με μαζική συμμετοχή και μυστική ψηφοφορία, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα και για παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ.

Στο συνάδελφο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση,  γιατί έχει μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη και από άλλα μέλη της ΔΑΚΕ , που στράφηκαν και κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου της ΕΛΜΕ), Στεφανίδου Σοφία (ταμία) και Φραντζέσκου Σίσσυ (αντιπροέδρου), τους οποίους και μήνυσαν από κοινού , γιατί δεν επέτρεψαν στο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ να διαλύσουν τη ΓΣ με βιαιότητες και απαράδεκτες πρακτικές ( επίθεση  σε μέλη του ΔΣ, ένα εκ των οποίων το έστειλαν στο νοσοκομείο, κλήση της  αστυνομίας για να διαλύσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας κ.α.) Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, που έφτασαν τις οχτώ! και σήμερα μέσω των πειθαρχικών διώξεων θέλουν να στείλουν νέο μήνυμα τρομοκράτησης όλων όσων δημόσια τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ .

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια , επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη συνδικαλιστική νομιμοποίηση του συγκεκριμένου στελέχους της ΔΑΚΕ ,να πάρουν αποφάσεις μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της από τον ΧΒ.

 Η επιδίωξη τους στερείται κάθε νομιμότητας και πρέπει να σταματήσει τώρα!  

Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις και πήρε αποφάσεις, με τη διαγραφή του  ΧΒ,  ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις. 

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά μελών του ΔΣ και μελών της της Ε΄ ΕΛΜΕ–Θ. Δεν μπορούν ούτε να κρύβονται, ούτε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν.  Καλούμε τους διευθυντές σχολείων κανείς να μην αναλάβει τον άχαρο ρόλο να δικάσει μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ γιατί υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου.  

Γ’ ΕΛΜΕ Θ


Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις! 

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης την Δευτέρα 18/12, 2μμ

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη.

Άφαντοι ήταν την Παρασκευή 15/12, κατά την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τις πειθαρχικές διώξεις μελών του ΔΣ και της Ε ΕΛΜΕ, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, η αναπληρώτρια του διευθύντρια, ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ακόμη και η Διοικητική προϊσταμένη που ορίζονταν να μας συναντήσουν σε άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, όταν απουσίαζε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο, αλλά ενδεικτικό της ένοχης στάσης τους για τις πειθαρχικές διώξεις μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 που με μαζική συμμετοχή και μυστική ψηφοφορία, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα και για παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ.

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές  δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και  του ΔΣ  της, που διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την  πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στο συνάδελφο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη, την Θ. Σάρρου και από άλλα μέλη της ΔΑΚΕ που στράφηκαν και κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου της ΕΛΜΕ), Στεφανίδου Σοφία (ταμία) και Φραντζέσκου Σίσσυ (αντιπροέδρου), τους οποίους και μήνυσαν από κοινού με τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα γιατί δεν επέτρεψαν στο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ να διαλύσουν τη ΓΣ.

Ο Χ.Β. και μέλη της ΔΑΚΕ ήταν πρωταγωνιστές της απαράδεκτης συμπεριφοράς ενάντια στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα για να μην αποκαλύψουν στη ΓΣ τα αίσχη του Χ.Β. εναντίον τους και στη συνέχεια της βίαιης και τραμπούκικης συμπεριφοράς κατά των μελών του ΔΣ που υπερασπίστηκαν τη διεξαγωγή και την ολοκλήρωση της ΓΣ, την οποία επεδίωξαν να διαλύσουν για να μην γίνει η διαγραφή του Χ.Β. Επιτέθηκαν βίαια σε μέλη του ΔΣ και έφτασαν στο σημείο να φέρουν την αστυνομία για να διαλύσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ! Επιδιώκουν να πετύχουν δια των δικαστηρίων αυτό που δεν κατάφεραν με τις βίαιες ενέργειές τους, να σταματήσουν τις διαδικασίες της ΓΣ. Ο ίδιος ο Χ.Β. για να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που κατέθεσαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ για τα αίσχη του ιδίου και μελών της ΔΑΚΕ κατά τη διάρκεια της ΓΣ, τους μήνυσε! 

Σήμερα επανέρχονται και θέλουν να στείλουν νέο μήνυμα τρομοκράτησης όλων όσων δημόσια τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ κατά της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Χ.Β., ότι κινδυνεύουν να βρεθούν όχι μόνο με δικαστικές διώξεις, αλλά και διωκόμενοι από την ίδια τους την υπηρεσία, μέσω πειθαρχικών διεργασιών. 

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια στα οποία ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ προσφεύγουν για να εξασφαλίσουν τη συνδικαλιστική νομιμοποίηση του ΧΒ. Να μην διανοηθεί ο κ. Ρουμπίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που παραβρέθηκε στη ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ για να τον στηρίξει, να επιδιώξει να πάρει μέσω διώξεων, αποφάσεις κατά της ΕΛΜΕ και των εκπροσώπων της που υπερασπίστηκαν αποφάσεις του κλάδου. Η επιδίωξή τους να πάρουν αποφάσεις μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της από τον ΧΒ, στερείται κάθε νομιμότητας και πρέπει να σταματήσει τώρα!  

Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και πήρε αποφάσεις με τη διαγραφή του ΧΒ ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η ΕΛΜΕ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις. 

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά μελών του ΔΣ και μελών της ΕΛΜΕ. Δεν μπορούν ούτε να κρύβονται, ούτε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν.  Καλούμε τους διευθυντές σχολείων κανείς να μην αναλάβει τον άχαρο ρόλο να δικάσει μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ γιατί υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου.  

 Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 18/12 στις 2.00 μμ.

 Ε’ ΕΛΜΕ  Θ


Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις!

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τους συναδέλφους  του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ καθώς και τα μέλη της που διώκονται πειθαρχικά επειδή υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά μελών του ΔΣ και μελών της ΕΛΜΕ. Καλούμε τους διευθυντές σχολείων κανείς να μην αναλάβει τον άχαρο ρόλο να δικάσει μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ γιατί υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου.  

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 18/12 στις 2.00 μμ.

Α΄ ΕΛΜΕ Θ

Μοιραστείτε το άρθρο