Διήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων στο πάρκο του Παυσίλυπου, Σάββατο 13 και Κυριακή 14/4

Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου ” ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ” (Εκδόσεις “Δυσήνιος Τύπος”), με τη συμμετοχή του συγγραφέα.
“[…] Το θέατρο στο βουνό τοποθετείται εδώ ως μία ακόμα μορφή πολύμορφου αγώνα. Και ίσως η σημαντικότερη συνεισφορά αυτής της μελέτης να είναι ο τρόπος που εμπεδώνει την βαθύτερη ανάγκη που κινεί την ιστορία. Από το Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΣΤΟ nAPKO TOY ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ ΣΑΒBAΤΟ, 13/04, 19:00* "ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΙΣΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ CEATROST ROYNLEETCOL ANIINA MCOHS Βαμιένες Βλγάεπείες MNHMH ΒΟΥΝΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ KAI ΣΤΑ XPONIA ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ", με τη συμμετοχή του συγγραφεα ΩΔΥΣΗΝΙΟΣ ΤΥΠΟΣ 생드의 சரர்நபப்ைட gentrification εκτοπισμός ต.สุญใส่เซา ก่านนุรธเล ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΥΓΕΙΝ.ΖΟΗФEEΥEEHΑ Mnouo5ban Mapio ΕΔΥΣΗΝΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ยมะิ ΚΥΡΙAΚΗ, 14/04, 18:00 "GENTRIFICATION KAI ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ: SELDAENST μια μελετη και μερικες σκέψεις ς γειτονιες μας", με στις για το τι συμβαίνει τη συμμετοχή της συγγραφεα *ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ XOPOY MnЛOKΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠO ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"“αν δεν μπορώ να χορέψω, δεν είναι η επανάσταση μου” της Γκόλντμαν μέχρι το “Πολεμάμε και Τραγουδάμε” της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, η επανάσταση είναι η γιορτή των ταπεινωμένων και καταφρονημένων της ιστορίας, η εκδίκηση όχι μόνο για το ψωμί αλλά για κάθε στιγμή χαράς και δημιουργίας που μας στερήθηκε.” (από τoν πρόλογο της έκδοσης)
Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι στο τετραγωνάκι.
Κυριακή 14 Απρίλη, στις 6μ.μ., παρουσιάση του βιβλίου ” GENTRIFICATION ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ: Μια μελέτη και μερικές σκεψεις για το τι συμβαίνει στις γειτονιές μας” (Εκδόσεις “Δυσήνιος Τύπος”) , με τη συμμετοχή της συγγραφέα.
“Η τρέχουσα συγγραφή περιλαμβάνει μια πλήρη ανάδυση των πολιτικών και οικονομικών στρατηγικών, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αστικού χώρου ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα. Οι διαδικασίες της αστικοποίησης και της εξευγενοποίησης των χώρων της πόλης εξάλλου, αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο που, όπως αναδύεται και στο παρόν βιβδίο, ταυτίζεται με τις καπιταλιστικές πολιτικές και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. […]
Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς. Με επίκεντρο τις πολιτικές της εξευγενοποίησης, της αστικοποίησης και της ωραιοποίησης που απονεκρώνουν τις γειτονιές, μετατρέποντας, τόσο τη γειτονιά όσο και τη ζωή εντός της, σε τουριστικό “προϊόν” προς κατανάλωση, η συγγραφέας παρουσιάζει τους σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από την πόλη και την αρχιτεκτονική συνδέοντας τους με τα πεδία των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών αλλά και με τις συνθήκες της ταξικής πάλης.” (από τον πρόλογο της έκδοσης)
ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Μοιραστείτε το άρθρο