Εγκρίθηκε από την επιτροπή ανταγωνισμού η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα

Η “ιδιαίτερα αυστηρή” με τα κριτήρια για τις εγκρίσεις Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως δήλωναν Μητσοτάκης, Πιερρακάκης και λοιποί εκ της κυβερνήσεως έδωσε το πράσινο φως για την ίδρυση της πρώτης ιατρικής σχολής στην Αθήνα, από τον όμιλο CVC και το πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ανοίγουν πλέον και στην πράξη το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την περαιτέρω υποβάθμιση και υποτίμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι σχέσεις διαπλοκής με σκοπό τα υπερκέρδη για φίλα προσκείμενα συμφέροντα, η εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών και η εμπορευματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς για την ψήφιση του νόμου για την εισαγωγή ιδιωτικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση, παρά τις μαζικές αντιδράσεις φοιτητών/ριών, εκπαιδευτικών και της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι αστείες στα όρια της χυδαιότητας αναφορές για  διάσημα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού που υποτιθέμενα ενδιαφέρονταν να ανοίξουν παραρτήματα στον ελλαδικό χώρο, προς τέρψιν ενός ξιπασμένου και άκρως συντηρητικού κυβερνητικού κοινού, σχηματοποιούνται με την έγκριση στον όμιλο CVC και το πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολής στην Αθήνα. Γεγονός που συμβάλει στην ήδη παρατεταμένη υποβάθμιση και εξαθλίωση της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά το αμερικάνικο fund CVC είναι γνωστή η ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει η κυβέρνηση και οι διευκολύνσεις που προσφέρει για την είσοδό του σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, η Σοφία Μητσοτάκη αναφέρει στο linkedin ότι εργαζόταν από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2023 στο fund το οποίο προχώρησε στην εξαγορά μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, καθιστώντας τον όμιλο τον ισχυρότερο παράγοντα στο χώρο της υγείας. Πέρα από τον τομέα της υγείας, η CVC μέσω μίας αλυσίδας εταιρειών με τελικό ιδιοκτήτη την ίδια, ελέγχει το 10% της ΔΕΗ και επίσης έχει εξαγοράσει τον “Μπάρμπα Στάθη”. Θυμίζουμε την υπόθεση με το πρόστιμο που είχε επιβάλλει ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός ανάπτυξης στην εταιρεία “Αίνος” για αθέμιτο ανταγωνισμό με αιτιολόγηση της χαμηλές τιμές των προϊότνων. Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιτείται στο τομέα της διάθεσης κατεψυγμένων λαχανικών, έναν κλάδο που είναι κυρίαρχος ο Μπάρμπα Στάθης.

Με τις τρέχουσες εξελίξεις επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά οι στενές σχέσεις κυβέρνησης – κράτους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και η νομοθέτηση με γνώμονα την εξυπηρέτησή τους.

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο