Να μη προκαλέσει ο ΔΣΑ την 4η αναβολή της δίκης για τον φόνο του Ιάσονα

12 Μαρτίου 2021: ο 23χρονος οδηγός μηχανής Ιάσονας Λαλαούνης χάνει τη ζωή του όταν μπροστά στη Βουλή αστυνομικός οδηγός, συνοδός της βουλευτή Μπακογιάννη, στρίβει παράνομα κάθετα στο δρόμο προκαλώντας τη σύγκρουση. «Φυσικά» ο δράστης παραπέμφθηκε να δικαστεί για «ανθρωποκτονία από….αμέλεια».  «Φυσικά» ακολούθησε το απαραίτητο σήριαλ αναβολών το στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών:

22 Ιανουαρίου 2022, η δίκη αναβλήθηκε «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου» γιατί η υπόθεση τοποθετήθηκε χαμηλά στο πινάκιο… νέα δικάσιμος:

21 Νοεμβρίου 2022, η δίκη αναβλήθηκε γιατί ο δικηγόρος του δράστη εμφάνισε παραμονή της δίκης (γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού) «ασταθή στηθάγχη» … Η πρόεδρος σημείωσε πως  «κανονικά δε γίνονται δεκτά τέτοια χαρτιά» αλλά έδωσε αναβολή για ένα χρόνο μετά…νέα δικάσιμος:

31 Οκτωβρίου 2023, η δίκη αναβλήθηκε «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου», γεγονός προδιαγεγραμμένο αφού η υπόθεση είχε οριστεί 9η στο πινάκιο (2 χρόνια και 7 μισή μήνες από το συμβάν) ενώ εκδικάστηκε μόλις μία (1) υπόθεση… νέα δικάσιμος:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024: 1133 ημέρες μετά το φόνο. Μετά από τρεις αναβολές, για καμία από τις οποίες με ευθύνη της οικογένειας του θύματος,  η υπόθεση κι αυτή τη φορά 3η στο Πινάκιο με βάσιμη την υπόνοια μιας νέας αναβολής δεδομένου ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (υπόθεση Τεμπών, εκτεταμένη αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης από την Κοινωνία, προεκλογική περίοδος) δεν συνηγορούσαν για την «απονομή δικαιοσύνης» με μια συμβολική ποινή.

Αλλά…

Πριν ακόμα φτάσουμε στο Δικαστήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανέλαβε την ευθύνη μιας ακόμα αναβολής, της 4ης κηρύσσοντας αποχή και αποκλείοντας τους δικηγόρους της υπόθεσης από το δικαίωμα άδειας.

Γιατί είναι ένα απλό πλημμέλημα, από την τέλεση του οποίου έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια

Γι αυτό λοιπόν το «πλημμέλημα» που στοίχησε τη ζωή ενός παιδιού, και έδωσε ζωή σε επτά άλλα παιδιά από τη δωρεά οργάνων, η οικογένεια του θύματος θα πρέπει να συρθεί για 5η φορά στα δικαστήρια σε απροσδιόριστο χρόνο, και αν και πάλι εκδικαστεί η υπόθεση…

Όταν το κράτος δεν προτάσσει τις ανθρωποκτονίες στα πινάκια και οι Δικηγορικοί σύλλογοι δεν τις θεωρούν λόγο χορήγησης άδειας παράστασης στην διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: αρνησιδικία επ ωφελεία των δραστών και κακοποίηση των θυμάτων.

Αν πιά οι λέξεις δεν έχουν χάσει οριστικά το νόημα τους οι ηγεσίες των Δικηγορικών συλλόγων που βέβαια γνωρίζουν από πρώτο χέρι το διαρκές μαρτύριο που ζουν οι οικογένειες των θυμάτων ας σταματήσουν να αναφέρονται στα πλημμελήματα και ας μιλήσουν για τις Ανθρωποκτονίες. Αν γι αυτές δεν θέλουν να δίνουν άδεια στα μέλη τους ας το πουν καθαρά. Γιατί άλλο η Ζωή και άλλο ο νόμος.

  • ΟΧΙ άλλη αναβολή στη δίκη για τον φόνο του Ιάσονα.

Αθήνα 20/4/2024              

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Μοιραστείτε το άρθρο