Εισβολή στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα και προσαγωγές, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται στην περιοχή

Εισβολή και επίθεση της αστυνομίας στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα. Όπως καταγγέλεται, οι αστυνομικοί προκάλεσαν φθορές, τραμπούκισαν και προσήγαγαν κόσμο.
Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν επιτρέπεται, αναφέρεται στο τουίτερ, η επικοινωνία με τους/τις/τα συλληφθέντες/είσες/α στη ΓΑΔ Αχαϊας. Συγκέντρωση αλληλέγγυων έπειτα από κάλεσμα που δημοσιεύτηκε:
“Έκτακτο κάλεσμα στο παράρτημα
Επίθεση από μπάτσους στην κατάληψη παραρτήματος, τραμπούκισαν κόσμο έσπασαν πράγματα και προσήχθει κόσμος
Να μαζευτεί άμεσα κοσμος Κορίνθου και Κολοκοτρώνη”
Τις πρωινές ώρες είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Α.Φ.
Δημοσιεύμα στο indymedia αναφέρει: Απρόκλητη επίθεση δεχθηκε πριν λιγη ώρα η κατάληψη παραρτήματος απο τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον σύντροφό Ανδρέα Φ. Έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης εκτός και εντός της κατάληψης. Έχουν γίνει περίπου 20 συλλήψεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα μεσα στην κατάληψη με παρουσία εισαγγελέα. Υπαρχει κοσμος συγκεντρωμένος απ’ έξω.
H ανακοίνωση της συνέλευσης αλληλεγγύης:

Στις 26/4 στις 9 το πρωί είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ανδρέα Φ. στην κατάληψη Παραρτήματος. Η αστυνομία από το πρωί είχε δείξει ανησυχητικά την παρουσία της. Καθώς εξελισσόταν η συγκέντρωση με μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική, πριν βγει η απόφαση περί προφυλάκισης του συντρόφου Ανδρέα Φ., οι μπάτσοι επιτέθηκαν από δύο σημεία ρίχνοντας κρότου λάμψης στον κόσμο της συγκέντρωσης, αδιαφορώντας για την παρουσία παιδιών και ηλικιωμένων.

Τα συντρόφια οπισθοχώρησαν εντός του χώρου του Παραρτήματος ενώ η αστυνομία έριξε χημικά μέσα εισβάλοντας και προσάγοντας μαζικά συμμετέχοντες της συγκέντρωσης αλλά και περαστικούς που αντέδρασαν μπροστά στην κρατική βαρβαρότητα. Τα τοπικά μίντια για ακόμα μια φορά άρχισαν να διαδίδουν τα ψέματα της αστυνομίας περί μολότοφ για να καλύψουν την απρόκλητη ωμή βία που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης.

Οι προσαχθέντες από την συγκέντρωση και οι περαστικοί μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Κατά την επιστροφή του κόσμου προς τον χώρο του Παραρτήματος έγινε άλλη μια απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία, στην οποία προσήγαγαν ακόμα ένα άτομο ξυλοκοπώντας το. Παράλληλα, οι μπάτσοι, οι ασφαλίτες και ο εισαγγελέας μπήκαν στην κατάληψη και κατάσχεσαν κινηματικό εξοπλισμό, έντυπα, πανό και άλλα αντικείμενα που βρήκαν στο χώρο.

Η κατάληψη Παραρτήματος είναι ένα σημείο συμπύκνωσης των πολύμορφων, κοινωνικών και ταξικών αγώνων στην Πάτρα. Από την Δευτέρα 21/4 που η αντιτρομοκρατική μπούκαρε στο σπίτι του συντρόφου Ανδρέα Φ. συλλαμβάνοντας τον, μέχρι και τις 26/4 που εισέβαλε στο Παράρτημα, συλλαμβάνοντας τελικά 26 άτομα, δείχνει ένα ξεκάθαρο σχέδιο καταστολής και εκφοβισμού όλου του κινήματος της Πάτρας. Το μήνυμα από το κράτος είναι συγκεκριμένο: μην ανοίγεις το στόμα σου, μην σηκώνεις το κεφάλι σου, μην επιθυμείς, μην αγωνίζεσαι, μη συλλογικοποιείς τις ανάγκες σου, μην προσπαθείς για μια καλύτερη ζωή.

Εμείς όμως ξέρουμε πως οι ιδέες δεν φυλακίζονται, οι δράσεις δεν αφομοιώνονται, δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 26/4

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ Φ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης


Κείμενα αλληλεγγύης στην κατάληψη Παραστήματος

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 26 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ

Την Παρασκευή 26/3 το πρωί πραγματοποιούταν στην κατάληψη Παραρτήματος συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Α.Φ. Από την αρχή της συγκέντρωσης ο χώρος ήταν περικυκλωμένος από διμοιρίες των ΜΑΤ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι μπάτσοι επιτέθηκαν και από τις δύο πλευρές του δρόμου, πετώντας χημικά, κρότου λάμψης και χτυπώντας τον κόσμο.

Ο κόσμος που βρισκόταν στη συγκέντρωση οπισθοχώρησε στο εσωτερικό του Παραρτήματος, ενώ η αστυνομία αρχικά πέταξε χημικά εντός στου χώρου και στη συνέχεια εισέβαλε συλλαμβάνοντας όσους βρισκόντουσαν μέσα. Χαρακτηριστικό της μανίας των δυνάμεων καταστολής ήταν ότι συνέλαβαν ακόμα και περαστικούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το κατασταλτικό πογκρόμ που είδαν να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες-εισες μεταφέρονται στην Γ.Α.Δ.Αχαΐας ενώ στο παράρτημα διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. -πιστά στον ρόλο τους- από την πρώτη στιγμή διαδίδουν καταφανή ψεύδη σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης. Λίγο αργότερα, όταν ο κόσμος προσέγγιζε την κατάληψη, πραγματοποιείται ακόμα μια απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, η οποία χτυπάει και συλλαμβάνει ακόμα έναν αγωνιστή. Η έρευνα ολοκληρώνεται στον χώρο του Παραρτήματος και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχωρούν αφού πρώτα έχουν κατασχέσει κινηματικό εξοπλισμό, έντυπο υλικό και πανό.

Το απόγευμα πραγματοποιείται στην Πλατεία Γεωργίου συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Παραρτήματος και τους συλληφθέντες αγωνιστές. Στη συνέχεια πραγματοποιείται πορεία η οποία περνάει από αστυνομικό μέγαρο και καταλήγει στο Παράρτημα, ανοίγοντας και πάλι τον χώρο.

Η εκκένωση των καταλήψεων και το χτύπημα των χώρων αγώνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη». Ενός δόγματος που αποτελεί αιχμή του κράτους ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του. Σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κοινωνικό συμφέρον αλλά αντίθετα σχετίζονται μόνο με την μεγέθυνση των κερδών του κεφαλαίου, με την διατήρηση της κανονικότητας της καπιταλιστικής ζούγκλας που -εν μέσω κρίσης- φτωχοποιεί και πετάει στο περιθώριο ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού.

Ιδιαίτερα στην παρούσα κοινωνική και πολιτική συγκυρία των πολέμων, των εργατικών δολοφονιών, της φτώχειας και της ανέχειας, της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, της μαύρης εργασίας, των πετσοκομμένων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της ανεργίας που καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να διαβιώνει σε άθλιες συνθήκες, το κράτος επιλέγει να επαναφέρει κεντρικά στην ατζέντα, μέσω της επιστροφής και του Χρυσοχοΐδη, το δόγμα «νόμος και τάξη».

Το κράτος επιβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί και για αυτό δεν έχει να επενδύσει σε τίποτα άλλο πέρα από τον φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Για αυτό βαφτίζει τους αγωνιστές τρομοκράτες. Για αυτό επιτίθεται σε κάθε κοινωνικό και ταξικό κεκτημένο. Για αυτό επιχειρεί να διαλύσει και να συντρίψει κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκηση, κάθε φωνή αμφισβήτησης και εστία αντίστασης. Για αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, κάνει πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, θωρακίζεται νομικά και κατασταλτικά, εδραιώνοντας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Για αυτό χτυπάει κάθε διαδήλωση, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει τους αγωνιστές.

Η κατάληψη Παραρτήματος αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ζωντανό και ανοιχτό χώρο αντίστασης, αγώνα και έκφρασης. Έναν χώρο που έχουμε βρεθεί εκατοντάδες φορές σε διαδικασίες, εκδηλώσεις και διαδηλώσεις. Έναν χώρο που αποτελεί οργανικό κομμάτι της ιστορίας του κινήματος της πόλης από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και σήμερα. Είναι πάγια στόχευση του κράτους και το μηχανισμών του να πάψει το παράρτημα να αποτελεί έναν χώρο αγώνα και αντίστασης. Να απονεκρωθεί από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, να απογυμνωθεί από την πολύχρονη ιστορία αγώνων και μαχητικής αντίστασης.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και τη δημιουργία μετώπων αγώνα. Να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά οργανώνοντας την κοινωνική αυτοάμυνα και διεκδικώντας ότι μας ανήκει.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τη Παρασκευή 26/4 στη πόλη της Πάτρας το κράτος, τα τοπικά ΜΜΕ και η αστυνομία δείξανε για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Έπειτα απο την σύλληψη, προ ολίγον ημερών, του συντρόφου Α.Φ. και επειτα απο τα σενάρια φαντασίας και στοχοποιησης , με στόχο τοσο την ιδια τη κατάληψη όσο και άλλους συντρόφους, στα οποία επιδόθηκαν για αλλη μια φορα τα τοπικά ΜΜΕ η αστυνομία επιτέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη κατάληψη την ώρα που πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Α.Φ. Επιτεθέμενοι οι μπάτσοι και απ τις δυο πλευρες του δρόμου ανάγκάσαν με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο τον κόσμο της συγκέντρωσης να οπισθοχωρήσει στο εσωτερικό του Παραρτήματος οπου τους ψέκασαν κι άλλα χημικά και εν τέλη προχώρησαν σε 26 συλλήψεις πλημελληματικού χαρακτήρα.Απο τη πάγια πρακτική της ΕΛ.ΑΣ “που προστατεύει τους πολίτες”, τη πρακτική της ωμής βίας και της καταστολής σε όποιον/όποια αντιδράσει, δε ξέφυγαν ούτε απλοί περαστικοί που διαμαρτυρήθηκαν αυθόρμητα για τις αγριότητες που βλέπανε να εκτυλίσονται μπροστά τους οι οποίοι και στη συνέχεια συνελλήφθησαν.

Αφού όλα τα συλληφθέντα άτομα μεταφέρθηκαν στη Γ.Α.Δ.Αχαίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στη κατάληψη παρουσία εισαγγελέα κατα την οπόια κατασχέθηκαν υλικοτεχνικός εξοπλισμός, έντυπο υλικό και πανό. Τα τοπικά ΜΜΕ συνέδραμαν φυσικά το “έργο” της αστυνομίας δημοσιεύοντας ακέραια ψέματα περί επιτιθέμενης στάσης του συγκεντρωμένου κόσμου με σκοπό να δικαιολογήσουν στη κοινωνία της πόλης το κρατικό όργιο καταστολης που πραγματοποιηθηκε στη Κορίνθου το πρωί της Παρασκευής. Τα ίδια ΜΜΕ τα οποία φυσικα δε θα γράψουν λέξη για τους εκτεταμένους ξυλοδαρμούς που υπέστησαν οι συλληφθέντες/συλληφθείσες στα κρατητήρια στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού απο τους πάνοπλους αστυνομικούς. Επιπροσθέτως η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα λίγη ώρα μετά σε αλληλέγγυο κόσμο που προσέγγιζε το κτήριο συλλαμβάνοντας ακόμα ένα άτομο και στη συνέχεια αποχώρησε απο τη κατάληψη τοποθετόντας δύο λουκέτα στη πόρτα. Η κατάληψη παραρτήματος ανακτήθηκε απο τον κόσμο του αγώνα το ίδιο απόγευμα όταν έπειτα απο καλεσμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πλατεία Γεωργίου για τους συλληφθεντες συντροφους απο τη πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία και κατέληξε στο Παράρτημα ανοίγοντας το.

Γνωρίζουμε καλά το πόσο πολύ θέλει η αστυνομία και το κράτος να μπει οριστικό λουκέτο στη καταληψη παραρτήματος, έναν χώρο ανοιχτό προς τη κοινωνία. Εναν αυτοργανωμενο χώρο έκφρασης, αντίστασης και αλληλεγγυης που λειτουργει κατ’ εξακολουθηση κοινωνικες δομές αλληλοβοηθειας, που μετράει πολλά χρόνια στη συμμετοχη, τη διοργάνωση και τη διεκπεραιωση κοινωνικών αγώνων ενάντια στην αφόρητα βίαιη και καταπιεστικη ζωή που ενορχήστρωσε το κράτος και το καπιταλιστικο μοντέλο διακυβέρνησης που ζούμε. Γι αυτο κιόλας το λόγο δε μας προκαλούν καμία εντύπωση οι κρατικές και παρακρατικές μέθοδευσεις που μάταια υιοθετεί χρόνια τώρα η αστυνομία ενοχλώντας συντρόφους στους χώρους εργασίας τους, απειλώντας συντρόφους επί του προσωπικού, αναβαθμίζοντας τα κατηγορητηρια στις δικογραφίες, παρουσιαζοντας αυξημενη, ασφυκτική και προκλητική παρουσια στις διαδηλώσεις, πράττοντας ξυλοδαρμούς σε συλληφθέντα άτομα και πραγματοποιόντας επιθέσεις στους έλευθερους κοινωνικούς αυτοοργανωμένους χώρους. Τίποτα απο όλα αυτα ομως δε τρομοκρατεί και δεν πτοεί το κόσμο του αγώνα να συνεχίσει το αυτονόητο. Την αντίσταση στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και την οικοδόμηση ενός άλλου κόσμου αυτοργάνωσης και αλληλεγγύης.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 26 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Α.Φ.

Προλέτ Accion / ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς



Κείμενο/Ανακοίνωση από Μεσολόγγι

Όσες δικονομικές μεθοδεύσεις, σενάρια κι αν επινοήσουν οι λακέδες του κράτους, όσα σόου τρομολαγνείας κι αν σκαρφιστούν τα καθεστωτικά μέσα πληροφόρησης ,οι διώξεις, οι φυλακές τους, η καταστολή τους , πάντα θα μας πεισμώνει να συνεχίζουμε εμπρός, προς το μακρύ μονοπάτι της προσωπικής και συλλογικής απελευθέρωσης όσο δύσβατο κι αν είναι.

Λευτεριά στον σύντροφο Α.Φ . _ Η ζωή είναι στον αγώνα

Κανένας μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή 

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/συλληφθείσες έπειτα από επίθεση της ΕΛ.ΑΣ στην Κατάληψη Παραρτήματος.

πόσα και πόσα χιλιόμετρα ανυπομονησίας,περπατημένα σε δέκα τετραγωνικά… 

εικοσιτετράωροι αιώνες τον έκαμαν νευρασθενή

χωρίς να τον δαμάσουν.

Αναρχικοί/ες

Μοιραστείτε το άρθρο