Ένοχος ο αστυνομικός – οδηγός για το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οργή των συγγενών του Ιάσoνα για την ποινή

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός – οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη που σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2023, βγαίνοντας παράνομα από τη βουλή και χτυπώντας τον Ιάσονα με τη μηχανή του. Το Α΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, με την μητέρα του 23χρονου να ξεσπά για την ποινή και να αναφέρει ότι δεν αφαιρέθηκε από τον αστυνομικό ούτε το δίπλωμα οδήγησής του.

Μετά από μία αρχική περίοδο προσπάθειας απόκρυψης στοιχείων αλλά και αρκετών χρονοβόρων αναβολών της δίκης, τελικά σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Παρότι δεν αναγνωρίστηκε στον αστυνομικό καμία ελαφρυντική περίσταση, έπεσε στα μαλακά όπως καταγγέλουν οι συγγενείς του Ιάσονα χωρίς μάλιστα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης.

Η μητέρα του Ιάσονα μετά τη δίκη ανέφερε σε δηλώσεις της: « Όπως ακούσατε έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει. Ούτε το δίπλωμα δεν αφαιρέσανε, σαν παράδειγμα, να δείξουν στους οδηγούς ότι τιμωρείται κάποιος όταν οδηγά παράνομα… Είμαι τόσο θυμωμένη, είμαι τόσο απογοητευμένη. Βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά ήθελα να πιστέψω μήπως κάτι θα άλλαζε, την τελευταία στιγμή, ότι θα έπρεπε να λέμε ότι έστω θα αφαιρέσουν το δίπλωμά του. Ότι μπορείς να συνεχίζεις να οδηγείς κανονικά όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο μου είναι αδιανόητο».

Ο αστυνομικός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έτσι έμπαιναν στη βουλή και κανείς δεν τους είχε πει τίποτα, ότι η άλλη έξοδος ήταν κλειστή και πως ήταν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανε δεν απαγορευόταν. Στην κατάθεσή τους μετά το τροχαίο δυστύχημα, ο αστυνομικός – οδηγός και ο συνοδηγός είχαν επιρρίψει την ευθύνη στον Ιάσονα γιατί δεν ανέκοψε ταχύτητα και χαρακτήρισαν το τροχαίο ως “λάθος” του 23χρονου γιατί δεν πρόλαβε να αποφύγει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Μοιραστείτε το άρθρο