Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις Παλαιστίνιους/ες, Πέμπτη 9/5 στις 19:00 στην Καμάρα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
Οι επιχειρήσεις εκτοπισμού και γενοκτονίας που διαπράττει το ισραηλινό κράτος εδώ και 7 μήνες εναντίον των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, συνεχίζονται με την εισβολή στο νότιο τμήμα του συνόρου Αιγύπτου-Γάζας, στην περιοχή της Ράφα σήμερα 7/5/2024. Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το τμήμα του συνόρου από την πλευρά της Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΣ KAI ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ PAΦΑΛ ΣΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟΝ ΠAΤΟ ΖΗΤΩ TΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19:00 ΚΑMΑΡA 9/5 Ομάδα Ανάρες Δράσης & Αλληλεγγύης"Γάζας και ασκεί πλήρη έλεγχο σε αυτό, μη επιτρέποντας, όπως και από κάθε άλλη πιθανή δίοδο, ακόμη και αποστολές τροφίμων, φαρμάκων και αναλώσιμων. Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοπίσει και περιορίσει 1,4-1,5 εκατομμύριο παλαιστίνιους/ες στο νοτιότερο σημείο της Γάζας, στην Ράφα, η οποία αποτελεί περιοχή έκτασης 64 τ. χιλιομέτρων. Οι εναπομείναντες παλαιστίνιοι/ες στη βόρεια Γάζα υφίστανται συνθήκες πείνας που προσεγγίζουν το επίπεδο λιμού, ενώ παραπλήσιες συνθηκες πείνας και εξαθλίωσης βιώνουν όσοι/ες έχουν εκτοπιστεί στη Ράφα. Από την εκκίνηση της εισβολής στη γάζα τον οκτώβριο του 2023, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 33.000 παλαιστίνιους/ες, ενώ έχει θέσει ως στόχο την πλήρη στρατιωτική κατοχή της Γάζας και τον εκτοπισμό μεγάλης μερίδας των παλαιστινίων από τα εδάφη της Γάζας.
Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η μορφή έθνος-κράτος ως αδιανόητα βάρβαρο απέναντι στους πληθυσμούς των οποίων την εξόντωση ή τον εκτοπισμό θεωρεί επικερδείς. Η οργανωμένη μορφή έθνος-κράτος έχει προχωρήσει πολλές φορές στην ιστορία σε μαζικές εκτελέσεις πληθυσμών, σε εθνοκαθάρσεις και σε γενοκτονίες. Οι παλαιστίνιοι/ες από το 1948 υφίσταται μαζικές εκτοπίσεις, μαζικές δολοφονίες και φυλακίσεις, αποκλεισμούς από νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καύσιμα και τρόφιμα από το κράτος του ισραήλ, το οποίο ασκεί εποικιστικές πολιτικές και πολιτικές εθνοκάθαρσης και απαρτχάιντ εις βάρος αραβόφωνων παλαιστινίων. Η Γάζα βρίσκεται υπό καθεστώς αποκλεισμού από το 2006, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, ενώ η Δυτική Όχθη βρίσκεται υπό κατοχή. Οι λέξεις «κατοχή», «αποκλεισμός», «εθνοκάθαρση», «γενοκτονία», «αποικιοκρατία», «επεκτατισμός», «εποικισμός», άλλωστε είναι σύμφητες με τους διάφορους τρόπους δημιουργίας των εθνών-κρατών και με την θεμελίωση των εθνικών αφηγημάτων.
Στην γενοκτονία που διαπράττει το ισραηλινό κράτος συναινεί και συμμετέχει και το ελληνικό κράτος μεταξύ άλλων. Η εδραίωση και η εξάπλωση της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο αποτυπώνεται και περνάει μέσα από την άμεση εμπλοκή του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και τις ευρύτερες συγκρούσεις στη μέση Ανατολή. Οι στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιούνται σαν ορμητήρια βομβαρδισμών αμάχων, η Λάρισα θα αποτελέσει στρατηγείο κατά των Χούθι ενώ η φρεγάτα Ύδρα ήδη πολεμά στη μέση Ανατολή. Η σύνδεση εξ άλλου με το κράτος του Ισραήλ γίνεται οικονομικά, ερευνητικά και στρατιωτικά, και επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων από τις διμερείς συμφωνίες. Η ύπαρξη, επίσης, ελληνικής πυροβολαρχίας ( με πυραύλους patriot) στην Σαουδική Αραβία, οι στρατιωτικές και ενεργειακές συμφωνίες με αυτήν, συνεπάγεται και ενεργό συμμετοχή και συναίνεση στο χρόνιο εμπάργκο της Σ.Αραβίας εναντίον της Υεμένης και της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης/λιμού που έχει προκληθεί στους κατοίκους της. Το ελληνικό κράτος από τη μία πολεμάει με σκοπό την υπεράσπιση του εγχώριου κεφαλαίου (εφοπλιστικό κεφάλαιο, ενεργειακές συμφωνίες κλπ) και προς εξασφάλιση των διακρατικών του συμμαχιών – Ε.Ε., ΝΑΤΟ, διμερείς συμφωνίες με Ισραήλ, Σ. Αραβία κλπ. Ενώ από την άλλη μέσω της εξωτερικής πολιτικής του ( συνέδριο MED5) προτείνει και διαμορφώνει πολιτικές εναντίον των μεταναστ(ρι)ών στις υπόλοιπες χώρες τις ευρώπης, διεξάγει πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκοντας την τιθάσευση και ομοιογένεια (προς το συμφέρον του) στο εσωτερικό του.
Οι παλαιστίνιοι, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα υπό διωγμό με βάση ταξικά, φυλετικά ή έμφυλα κριτήρια, έχουν εκφράσει την αντίστασή τους εναντίον του καθεστώτος απάρτχαϊντ υπό διάφορες μορφές. Στα επαναλαμβανόμενα σφαγεία της Μέσης Ανατολής, οφείλουμε να βλέπουμε όχι απλώς “γεωπολιτικούς παίκτες”, αλλά τις ίδιες τις κινήσεις και τις ανάγκες των προλετάριων είτε στην παλαιστίνη είτε στη συρία είτε στην υεμένη. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων είτε των δυτικών δυνάμεων είτε του αυτοαποκαλούμενου “άξονα της αντίστασης” αντιβαίνει των συμφερόντων του οποιουδήποτε προλεταριάτου. Ως εκ τούτου τασσόμαστε με την διεθνιστική αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους, στους εκτοπισμένους και στους μετανάστες παλαιστίνιους/ες. Να φωτίσουμε οποιαδήποτε φωνή εντός του κράτους του ισραήλ αντιτίθεται στη γενοκτονία (άρνηση στράτευσης, αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους). Οφείλουμε παράλληλα να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή της ελλάδας και να αναδείξουμε τις δομικές αντιφάσεις του -όπως και όλων των κρατών-, το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος του ντόπιου προλεταριάτου και των μεταναστριών και συμμετέχει σε συρράξεις, αποκλεισμούς και πολέμους, όπως στην ουκρανία και τη μέση ανατολή. Όπως οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να φέρουν στο προσκήνιο την ευθύνη και των ΗΠΑ στη γενοκτονία των παλαιστινίων, έτσι οφείλουμε στο εδώ και τώρα να αναδείξουμε τις ευθύνες του ελληνικού κράτους και να οξύνουμε τον κοινωνικό ανταγωνισμό μέσα στις μητροπόλεις.
Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις παλαιστίνιους/ες, Πέμπτη 9/5, Καμάρα 19:00
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ/ΕΣ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ανάρες
Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης

Παλαιστίνη ώρα μηδέν!
Η γενοκτονία και ο ασταμάτητος βομβαρδισμός που συντελείται εδώ και 7 μήνες στην Παλαιστίνη φαίνεται να αναβαθμίζεται από μεριάς του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Ανακοινώνοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ράφα εννοούν και υλοποιούν την πλήρη ισοπέδωση και εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Μια περιοχή που έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 1.5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι από την μέρα της εισβολής στην λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, την αποκλείουν από κάθε πιθανή έξοδο και σύνορα απαγορεύοντας συγχρόνως ανθρωπιστικές βοήθειας με φάρμακα και τρόφιμα να περάσουν.
Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει σκοτώσει πάνω από 33.000 Παλαιστίνιους/Ες, μεταξύ αυτών πάνω από 14.000 παιδιά, ένα κράτος που για περίπου 7 δεκαετίες έχει διαπράξει τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα αραβικά εδάφη. Ύστερα από την επίθεση των Παλαιστίνιων στις 7 Οκτωβρίου που έφερε ξανά στο προσκήνιο την συστηματική καταπίεση που δέχεται αυτός ο λαός, η Ισραηλινή κυβέρνηση με την καθοδήγηση των Η.Π.Α και συμμάχους τα κράτη της Ε.Ε απαντά με πλήρη στρατιωτική επιχείρηση. Από τότε μέχρι και σήμερα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς συντελείται μια μαζική εθνοκάθαρση και μία εν εξελίξει Nakba που ούτως ή άλλως διεξάγεται στην περιοχή τα τελευταία 75+ χρόνια. Είναι άξιο αναφοράς πως ο εβραϊκός λαός που έχοντας για χρόνια βιώσει αποκλεισμούς, ολοκαυτώματα, τις φρικαλεότητες του πολέμου, για χάριν των μεγάλων συμφερόντων είναι έτοιμος να εξαπολύσει αυτή τη φορά ο ίδιος μια εθνοκάθαρση απέναντι σε έναν άλλο λαό. Αλλά αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του εθνικισμού: αυτού στο όνομα του οποίου διαπράττονταν και θα διαπράττονται οι μεγαλύτερες θηριωδίες.
Το ελληνικό κράτος φυσικά δεν μένει αμέτοχο στην γενοκτονία που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες. Πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, στηρίζει υλικά και ηθικά τις επιχειρήσεις, ασκώντας προπαγάνδα ενάντια στους “τρομοκράτες της Χαμάς” και μιλώντας για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ.Το στρατόπεδο στην Λάρισα χρησιμοποιείται ως κέντρο επιχειρήσεων κατά των ανταρτών Χουθι στην ερυθρά θάλασσα ενώ έχει ήδη σταλεί ελληνική φρεγάτα ( Ύδρα ) που επιχειρεί εναντίον των Χουθι. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο στην καταστροφή υποδομών υγείας και παιδείας, στις μαζικές δολοφονίες, στην συνεχόμενη προσπάθεια αφανισμού του παλαιστινιακού λαού και πως να μην ήταν άλλωστε μιας και η συνεργασία του με το κράτος του Ισραήλ είναι διαχρονική. Από το Κοινό Σχέδιο Δράσης των ένοπλων δυνάμεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μέχρι τις επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των πολεμικών βιομηχανιών το ελληνικό κράτος είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟ!
Μετά απο 7 μήνες που το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να σφυροκοπά η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα να μας θυμίζει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης που ξεσπά σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Από τις αντιπολεμικές καταλήψεις σε δεκάδες πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική μέχρι τις επιθετικές ενέργειες σε επιχειρήσεις και δομές Ισραηλινών συμφερόντων ήρθε η στιγμή να βγούμε μαχητικά στους δρόμους και να μεταφέρουμε τον πόλεμο αυτό μέσα στις μητροπόλεις των δυτικών κρατών που συμμετέχουν σε αυτή την γενοκτονία. Με διεθνιστική αλληλεγγύη και παίρνοντας θέση μάχης στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται θα φωνάζουμε μέχρι τέλους

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΕΜΠΤΗ 9/5 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο