ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – Συγκεντρώσεις ενάντια στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, Σάββατο 2/3

ALL EYES ON RAFAH!

Συγκεντρώσεις 12:00 σε:
Ηράκλειο πλ. Λιονταριών
Ρέθυμνο πλ. Άγνωστου Στρατιώτη
Χανιά πλ. 1866
Αθήνα πλ. Συντάγματος
Αιγάλεω Μετρό


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πορεία αντίστασης στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα

⚡ALL EYES ON RAFAH!

⚡ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΡΑΦΑ!

📌ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 12.00. ΠΛ. ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ, #ΗΡΑΚΛΕΙΟ_ΚΡΗΤΗΣ

Το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” ήταν ΧΘΕΣ!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Image


Κάλεσμα στήριξης στην πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Σάββατο 2/3/24 στις 12:00, πλατεία Λιονταριών

Στηρίζουμε/ συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό για πορεία αντίστασης στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα.

Να σταματήσουμε κάθε εμπλοκη του ελληνικού κράτους στην σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού και την επερχόμενη εισβολή στην Ράφα.

Κράτος και Κεφαλαιο οι μόνοι τρομοκράτες. Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει!

Αναρχικοί-ες

Ηράκλειο Κρήτης

Μάρτης 2024


ΡΕΘΥΜΝΟ

Συγκέντρωση-μκροφωνική ενάντια στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, 12:00 πλ. Αγνώστου στρατιώτη

Συντονιστικό Ρεθύμνου για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη


ΧΑΝΙΑ

Συγκέντρωση ενάντια στη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, 12:00 πλ. 1866

ALL EYES ON RAFAH!

1,4 εκατομμύρια Παλαιστινίων είναι εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες σε πρόχειρους καταυλισμούς στην Ράφα και καθημερινά βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Τους έχει δοθεί τελεσίγραφο να φύγουν από εκεί έως τις 9 του Μάρτη.

Δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε…

Να σταματήσουμε την γενοκτονία που διαπράττει το ισραηλινό απαρτχάιντ

Καμιά εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη σφαγή

Άμεση κατάπαυση πυρός

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σάββατο 2 Μάρτη, 12:00

Πλατεία 1866, Χανιά


ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη | Σάββατο 2/3, 12:00, Σύνταγμα

Κάθε Σάββατο, στον δρόμο για την Παλαιστίνη

με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαδηλώσεις

Ο Παλαιστινιακός λαός περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην πολύπαθη ιστορία του.

Η ισοπέδωση της Γάζας έχει πάρει διαστάσεις σφαγής και πλήρους εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Η ανάγκη της έμπρακτης αλληλεγγύης και βοήθειας από όλους τους λαούς του κόσμου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, αυτή την ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο:

Να σταματήσει η σφαγή – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Κράτος τώρα η Παλαιστίνη

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση του Σαββάτου στις 12:00 στο Σύνταγμα, την οποία διοργανώνει η Ένωσή μας και στηρίζουν σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού κάθε Σάββατο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Νίκη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη | Σάββατο 1/3, 12:00, Σύνταγμα

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Με χερσαία εισβολή στη Ράφα, τελευταίο καταφύγιο των Παλαιστινίων της Γάζας, απειλεί το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ να ολοκληρώσει τη γενοκτονία-εθνοκάθαρση που έχει εξαπολύσει ενάντια στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό. Η Γάζα έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά: εκατοντάδες νεκροί προστίθενται καθημερινά στα δεκάδες χιλιάδες θύματα των ανελέητων βομβαρδισμών (στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά). Κάθε υποδομή, σχολεία και νοσοκομεία έχουν καταστραφεί. 2,3 εκ. άνθρωποι, εκτοπισμένοι και εγκλωβισμένοι στη Ράφα, δολοφονούνται ή πεθαίνουν από πείνα, δίψα, επιδημίες. Μια παράλληλη εθνοκάθαρση, με πογκρόμ, εκτοπισμούς και δολοφονίες πραγματοποιείται από τους σιωνιστές-χασάπηδες στη Δυτική Όχθη. Για να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να εκδιώξουν τον Παλαιστινιακό λαό από τη γη του -την ελάχιστη που τού έχουν αφήσει-, να τον οδηγήσουν ξανά στην προσφυγιά.

Οι εστίες πολέμου στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλασιάζονται απειλητικά. Το Ισραήλ επιτίθεται σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και Ιράν υπό την προστασία και με την ενίσχυση των δυτικών ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το Ιράν και να υπερισχύσουν απέναντι στη Ρωσία και αναδυόμενες δυνάμεις (Κίνα κ.ά.). Τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα και η πολυεθνική «συμμαχία των προθύμων» στην Ερυθρά Θάλασσα, με αφορμή τους Χούθι, βομβαρδίζουν την Υεμένη και επιχειρούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους σε στεριά και θάλασσα. Η ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία) θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Ανάμεσα στους προθυμότερους των προθύμων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την άμεση ή έμμεση στήριξη όλων των αστικών δυνάμεων-κομμάτων, όχι μόνο προδίδει βάναυσα την ιστορική σχέση αλληλεγγύης του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό, συντασσόμενη με τον αμερικανο-ισραηλινό άξονα. Όχι μόνο υιοθετεί πλήρως την αισχρή σιωνιστική προπαγάνδα. Όχι μόνο αρνείται να στηρίξει ακόμα και μια ελάχιστη πράξη, όπως ένα ψήφισμα εκεχειρίας στον ΟΗΕ. Αλλά επιπλέον μάς σέρνει σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες, μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη αμερικανική βάση (Σούδα, Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.): παρέχει υποδομές, στρατόπεδα και λιμάνια για τον ανεφοδιασμό της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, σπεύδει από τους πρώτους στη διεθνή ναυτική δύναμη στην Ερυθρά θάλασσα.

Η ένοπλη επίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δικαιολογημένη, δίκαιη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων: διωγμοί και σφαγές, διαρκής κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, εποικισμός της από ακροδεξιούς και φασίστες, μετατροπή της Γάζας σε απέραντη φυλακή, διαρκής σιωνιστική τρομοκρατία, δολοφονίες, φυλακίσεις, καθημερινή ταπείνωση και διαρκή εξευτελισμός ενός περήφανου λαού.

70 χρόνια τώρα, οι Παλαιστίνιοι, με αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστη επιμονή, δίνουν ένα ακούραστο, ηρωικό αγώνα για την επιβίωση τους, την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι ένας αγώνας για δικαιώματα και ελευθερία όλων των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που επί δεκαετίες υφίστανται επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας και του ελληνικού λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του, στην πάλη ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, που σπάνε την επιβολή της σιωνιστικής προπαγάνδας και το νέο μακαρθισμό της (με πρόσχημα τον «αντισημιτισμό» και την «αυτοάμυνα του Ισραήλ»), είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή την κρίσιμη ώρα, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, με κάθε μορφή πάλης και με όλες μας τις δυνάμεις να απαιτήσουμε:

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή – συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Διήμερο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό 1 & 2/3

Διήμερο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Παρασκευή 1/3 στις 8μμ προβολή του ντοκιμαντέρ “Η αρχιτεκτονική της βίας” στην κατάληψη Σινιάλο και στη συνέχεια αν προκύψει μπορεί να γίνει μια συζήτηση ή θα ακολουθήσει μια από τις γνωστές Παρασκευές στην κατάληψη

Σάββατο 2/3 στις 12 το μεσημέρι Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον σταθμό μετρό Αιγάλεω

4 μήνες μετά την αρχή της γενοκτονίας των παλαιστινίων της Γάζας από το ισραηλινό κράτος θα είναι η πρώτη φορά που καλείται μια ανοιχτή πολιτική συλλογική υποδομή για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό στο Αιγάλεω.


 

 

Μοιραστείτε το άρθρο