Χιλιάδες στους δρόμους σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη, 76 χρόνια από τη Νάκμπα. Επίθεση της αστυνομίας στην πορεία της Αθήνας

Πορείες και διαδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, 76 χρόνια από τη Νάκμπα, σε αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία στη Γάζα, ενώ δεν επιτρέπει να περάσει βοήθεια, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι/ες να βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού και να αντιμετωπίζουν πέρα από τις συνεχείς σφαγές και την έλλειψη σε περίθαλψη και βασικά αγαθά για την επιβίωση τους. Χιλιάδες διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να σταματήσει η στήριξη της κυβέρνησης αλλά και άλλων κρατών με κάθε μέσο στο Ισραήλ. Η πορεία της Αθήνας δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία, με την πρεσβεία του Ισραήλ να φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν διαδηλωτές και προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις. Συγκέντρωση αλληλεγγύης καλέστηκε στη ΓΑΔΑ.

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας στάση στο Αμερικάνικο προξενείο και καταλήγοντας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Παλαιστίνιοι/ες, οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες, σωματεία, κινήσεις, φοιτητές/ριες, κ.α. συμμετείχαν στην ιδιαίτερα μαζική και δυναμική διαδήλωση.

ΠΑΤΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Ανάρτηση πανό σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη


Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και για τα 76 χρόνια από την Νάκμπα, Τετάρτη 15/5

Μοιραστείτε το άρθρο